"RAMAZAN İLE İLGİLİ SABRIMIZ DA SONA ERMİŞTİR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hakkari'deki hain saldırıyla ilgili İstanbul'da konuştu

17 Ağustos 2011 Çarşamba 16:19

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İslam Konferansı Örgütü İcra Komitesi Dışişleri Bakanları Acil Toplantısı çıkışında önemli açıklamalarda bulundu. Terörle mücadelenin Ramazan sonrasına bırakıldığı eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, " Biz bu konuyla ilgili bütün açıklamalarımızı yaptık. Bu açıklamalara rağmen gelişmeler ortada. Bundan sonrası konuşulmaz, sadece uygulanır. Bu konuda söyleyeceğim budur" şeklinde konuştu.

Saldırıyla ilgili bilgi de veren Başbakan Erdoğan şehit sayısını 9 olarak açıkladı. Erdoğan şöyle olayı şöyle anlattı : " 8 şehit bilgisi var. Bir de korucu diye az önce bir haber daha geldi. 9 şehit. Bu bizim yeni dağıtımı olan dağ komando birliklerinin yerine intikalinden sonra, bu intikali yaptıran ekibin geri dönüşü esnasında cereyan ediyor. Önce bir mayın olayı. Mayından sonra da roket atarlarla bu zırhlı taşıyıcalar maalesef vuruldu. Bunun neticesinde zaten sayı 8'e çıkıyor. 11 yavrumuz da yaralı durumda. Ben şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da şifalar diliyoruz"

"RAMAZANLA İLGİLİ SABRIMIZ DA BİTMİŞTİR"

Bir gazetecinin "Sözün bittiği yerde miyiz ?" sorusuna "Sözün bittiği yerdeyiz karşılığını" veren Başbakan Erdoğan," Ramazanla ilgili sabrımız da bitmiştir" diye konuştu.

"KONUŞULMAZ, YAPILIR"

"Sınır ötesi bir operasyon olacak mı" şeklindeki bir soruya da Erdoğan, " Arkadaşlar herşeyi oldukça göreceksiniz. Bunlar konuşulmaz, yapılır" karşılığını verdi

TERÖRLE ARASINA MESAFE KOYMAYANLAR BEDELİNİ ÖDEYECEKTİR

Terörle mücadelede olağanüstü hal dönemine dönüş konusunda eleştiriler olduğunu hatırlatan bir gazeteciye de yanıt veren Başbakan Erdoğan "Şu ana kadar böyle birşey gördünüz mü ? Her şey parlamenter demokrasi içinde gidiyorsa. Bunlar yapılacaktır. Neyi gerektiriyorsa hukuk içerisinde ama öyle anlar olur ki mevzi olarak bazı adamlar atılabilir. Bunun kararını güvenlik güçlerimizle oturur konuşuruz onu veririz. Bu adım da insanımızını bölgedeki huzuru bizim için çok çok önemlidir. Biz burada terör örgütü mensuplarına asla buraları teslim etmedik, edemeyiz. Bunlarla aralarına mesafe koymayanlar da bedelini ödeyecektir" şeklinde konuştu.

Erdoğan yine bir soru üzerine milli birlik ve kardeşlik projesinin de aynen devam edeceğini söyledi.

İSRAİL ÖZÜR DİLEMEDİKÇE İLİŞKİLER DÜZELMEZ

İsraille yaşanan özür kriziyle ilgili bir soruya da yanıt veren Erdoğan," Kararlılığımız bellidir. Geri adım atmak gibi bir şey asla söz konusu değildir. İsrail özür dilemedikçe, İsrail tazminat ödemedikçe, İsrail ambargoyu kaldırmadıkça Türkiye İsrail ilişkilerinin düzelmesi mümkün değildir. Bundan sonrada bizim çeşitli adımlarımız var. Ailelerin atacağı çeşitli adımlar var. " şeklinde konuştu.

SURİYE VE LİBYA'DAKİ GELİŞMELER

Libya ve Suriye'deki gelişmeleri de değerlendiren Başbakan Erdoğan, " Çağrılarımızı yaptık. Ama maalesef netice alamadık. Libya'yla ilgili uluslararası birlik dayanışma devam ediyor. Biz Kaddafi'den beklediklerimizi bulamadak. Böyle olacağı belliydi. Şuan için aynı durum Suriye için de söz konusu. Bakanımı gönderdim. Ben gece uzunca telefonla görüşmemiz oldu. Bütün bunlara rağmen hala sivil halkı vurmaya devam ediyorlar. 919 km sınırı olan bir Türkiye olarak söyleyeceklerimizin olması gerekir" diye konuştu konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol