PKK'DAN FLAŞ ADIM!

"Gençlik Öcalan'ın sürdürdüğü sürece göre konumlanacak"

26 Aralık 2014 Cuma 13:23
PKK'DAN FLAŞ ADIM!

 Çözüm süreci görüşmelerinde devlet heyeti ile Abdullah Öcalan arasında pazarlık konuları arasında bulunan "Kamu düzeni"nin sağlanması konusunda PKK'dan önemli kararlar alındı. Örgütün gençlik yapılanması olan Gençlik Topluluğu, eylem biçimlerinin değiştirilmesine ilişkin kararlar aldığını açıkladı.

Devlete heyeti ve hükümet yetkililerinin çözüm süreci kapsamında İmralı'da Öcalan'a, HDP heyeti aracılığıyla da Kandil'e verdiği "Kamu düzeni" mesajı örgüt tarafından dikkate alındı. Hükümetin "Kamu düzeninden vazgeçilmeyeceği" yönündeki açıklamaları sürecin yeni aşamasına damgasını vurdu. Sürecin yeni aşaması kapsamında kamu düzenine ilişkin PKK’dan önemli adım atıldı. Daha çok Doğu ve Güneydoğu illerinde sokak eylemleri ile adını duyuran Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H)’nin de içinde yer aldığı PKK’nin en üst gençlik yapılanması Komalên Ciwan (Gençlik Toplulukları), Kandil’de 21-24 Aralık tarihlerinde yaptığı toplantıda eylem yöntemlerini değiştirme kararı aldı. Toplantı sonrasında alınan kararlar açıklandı. Açıklamada, otobüs yakma, Kepenk kapatma gibi eylemler eleştirilirken, gençlik örgütünün Öcalan’ın sürdürdüğü sürece göre konumlandırılacağı, yürütülecek sürece karşı kendisini hazır hale getireceği ifade edildi.

Kararlarda, hükümetin sık sık rahatsızlığını vurguladığı eylem biçimleri eleştirilerek, kitlesel eylemlerde yüz kapatma, kitlenin içerisinden provokasyon girişiminde bulunma, halkın malına ve canına zarar verme, halk otobüslerini yakma, her eylemde kepenk kapattırma gibi eylem tarzları reddedildi; bu davranışlar “Eylem kırıcılık” olarak değerlendirildi.

Milliyet





Son Güncelleme: 26.12.2014 13:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol