PKK TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARILSIN ÇAĞRISI!

Demokratik Toplum Kongresi, PKK'nın geri çekilme sürecinde sorunları yerinde giderecek, müdahale edip, bu sürecin sağlıklı bir biçimde işlemesini sağlayacak, 'Süreci İzleme Komiteleri' kurulması kararını alırken, başta AB ve ABD olmak üzere tüm uluslararası güçler ve devletlerden PKK'yı 'terör örgütü' listelerinden çıkarma çağrısı yaptı

22 Nisan 2013 Pazartesi 11:17
PKK TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARILSIN ÇAĞRISI!

 Demokratik Toplum Kongresi’nin, BDP il binasında 700 delege ve BDP’nin Parti Meclisi üyeleri ve il başkanları ile gerçekleştirilen ve 2 gün süren olağanüstü genel kurul toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı. Abdullah Öcalan, PKK flamaları ve Şeyh Sait, Seyit Rıza ve Paris’te öldürülen 3 PKK’lı kadının da resimlerinin asılı olduğu salonda, sonuç bildirisinin Kürtçe metnini BDP Kars milletvekili Mülkiye Birtane, Türkçe metni ise Cafer Kan okudu.

Bildirgede, PKK’nın terör örgütü olmadığı ileri sürülerek, "Süreçle ilgili olarak DTK’nın ilgili bileşenlerinin iç ve dış diplomasi çalışmalarını artırması ve yoğunlaştırması kararı alınmıştır. DTK genel kurulu, başta AB ve ABD olmak üzere tüm uluslararası güçler ve devletler Türk devletiyle PKK karşıtlığı üzerinden kurdukları ilişkiyi gözden geçirme ve PKK’yı terör örgütleri listesinden çıkarması çağrısında bulunur" denildi.
Terörle Mücadele Kanununun kaldırılması, yüzde 10 seçim barajının düşürülmesi, hazine yardımlarının adil bir hale getirilmesi, koruculuk sistemine son verilmesi gibi adımların atılacağı bir demokratikleşme paketinin hazırlanması gerektiği belirtilen bildirgede, "Bu temelde etkin bir çalışmanın yapılması için acil olması nedeniyle belirlenen paketin sürekli gündemleştirilmesi için eylem ve etkinliklerin düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Tüm siyasi tutsakların özgürlüğe kavuşması için kampanyalar, mitingler gibi etkinlikler düzenlenmesi karar altına alınmıştır" denildi.
Diyarbakır Cezaevi’nin müze yapılaması için eylemlerin yoğunlaşarak sürdürmesinin istendiği bildirgede alınan kararlar şöyle sıralandı:
İZLEME KOMİSYONLARI: Müzakere sürecinin daha sağlıklı yürümesi, barışçıl rolünü daha etkin oynayabilmesi ve Kürt halkının temel taleplerinden biri olduğu için Kürt Halk Önderi sayın Abdullah Öcalan’ın öncellikle tüm kesimlerle diyalog kurmasının önünün açılması ve özgürlüğüne kavuşması için yapılan çalışmaları, eylem etkinliklerin sürekli hale getirilmesi karar altına alınmıştır. Bu nedenle olası bir geri çekilme sürecinde geçişinde sorunları yerinde giderecek, müdahale edip, bu sürecin sağlıklı bir biçimde işlemesini sağlayacak, tüm yerel dinamikler ve sivil toplum örgütlerinden oluşacak, ’Süreci İzleme Komitelerinin’ kurulması karar altına alınmıştır. Önümüzdeki dönemde halkımızın taleplerinin (başta anadilde eğitim, yerel ve kültürel özerklik, kültürlerin ve dillerin kendini yaşatma ve geliştirme hakkı, düşünce ifade ve örgütlenme özgürlüğü vb.) anayasal yansımalarını ve kendi önerilerimizi kamuoyu ile daha etkin paylaşmamız karar altına alınmıştır.
AKİL İNSANLAR HEYETİ: Kürt sorununun demokratik çözümüne katkı sunmak amacıyla kurulmuş olan Akil İnsanlar Heyeti’ne, Abdullah Öcalan ve KCK yönetimi başta olmak üzere, zindanlarda bulunan PKK’lı tutsaklar ile de görüşme gerçekleştirmeleri, demokratik çözüm sürecinin gelişmesi adına bu dinamiklerin de yaklaşım ve değerlendirmelerini Türkiye kamuoyuna yansıtmaları çağrısı yapılması kararlaştırılmıştır. DTK Genel Kurulu, zorla göçertilen herkesi kendi topraklarına dönmesi için çağrı kararı yinelemiştir.
Demokratik Toplum Kongresi’nin olağanüstü genel kurulunun sonuç bildirgesinde, demokratik kurtuluş hamlesinde başarının önemli bir etkeninin ulusal birlik ve ortak demokratik tutumunun gelişmesi olduğu bunun için de ’Kuzey Kürdistan Demokratik Ulus’ konferansının yapılması kabul edildiği de belirtildi.
Ferit ASLAN- Bayram BULUT/DİYARBAKIR

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol