PKK-MİT GÖRÜŞMESİNDE FLAŞ İDDİA!

IRAK'taki bir internet sitesinde, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın yarın bakın ne yapacağı iddia edildi.

04 Şubat 2013 Pazartesi 14:12
PKK-MİT GÖRÜŞMESİNDE FLAŞ İDDİA!
Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Avestakurd adlı internet sitesinde yer alan habere göre, İmralı'da Kürt sorununun çözümü amacıyla başlatılan süreç kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yarın Kuzey Irak'ın Erbil'e kentine gideceği iddia edildi. Haberde çok fazla ayrıntı verilmezken, Fidan'ın Erbil'de hem Bölgesel Kürt Yönetimi, hem de PKK temsilcileri ile görüşebileceği iddia edildi.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bir süre önce yaptığı açıklamada, İmralı'da başlatılan süreç kapsamındaki görüşmelerin, İmralı'nın yanısıra, Erbil'de de yapılabileceği sinyalini vermişti. Demirtaş, "Süreç, geçmişe göre daha ciddi ve kararlı bir süreç gibi görünüyor. Bu sürece Hewler (Erbil) veya İmralı-Hewler adı verilebilir. Hewler süreci, PKK ile devlet arasında belki işleyebilir. Sayın Öcalan İmralı’da olduğu sürece de Güney Kürdistan’ın başkentinde bu görüşmeler niye yapılmasın? Diğer tüm grup ve fraksiyonları da bu sürece katmalıyız" demişti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol