Pelikan Kavgasına Yargıtay da Katıldı!

AKP içinde Pelikancı diye bilinen ekibin yargıda ‘FETÖ’nün halen etkin olduğuna yönelik eleştirilerinin ardından Adalet Bakanı Gül’ün ‘aynı maklubeye kaşık sallayanlar’ yanıtıyla yaşanan gerilim sürerken Yargıtay’dan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

24 Eylül 2019 Salı 21:13
Pelikan Kavgasına Yargıtay da Katıldı!

AKP içinde yargıda Fethullahçıların hâlâ etkin olduğuna ve bazı isimlerin Yargıtay’a yerleştirildiğine yönelik tartışmalar sürerken Yargıtay’dan bir açıklama yapıldı.

AKP içindeki Pelikancılar diye bilinen ekibin Yargıtay’a “FETÖ”nün kritik isimlerinin atandığı iddiası üzerine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül “Düne kadar FETÖ'cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar, çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkmasınlar” demişti.

Yargıtay da bugün “Fettullahçı terör örgütüne (FETÖ/PDY) yönelik mücadeleye ilişkin kamuoyu açıklaması” başlıklı yazılı açıklama yaparak tartışmaya katıldı. Yargıtay açıklamasında basında yer alan iddiaların soruşturulduğu ve işlem yapılmasına yer olmadığına karar verildiği belirtildi.

“Yargıtayın Fettullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) yönelik karar ve uygulamalarının, bazı basın ve yayın organlarında değerlendirilme ve yorumlama şekli dikkate alınarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması zorunlu görülmüştür” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yargıtay, 15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen akabinde, FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak güçlü bir refleks göstermiş, söz konusu örgüt ile iltisaklı olan üyelerini Yargıtaydan uzaklaştırmıştır. Bu kapsamda, disiplin işlemleri sonucunda ilk aşamada, Yargıtay Kanununun m.19 ve m.43/son hükümleri uyarınca 106 kişi hakkında en ağır disiplin cezası olan ve ihraç anlamına gelen ‘çekilmeye davet’ yaptırımı uygulanmış; içlerinde firari olanlar, ceza soruşturması devam edenler ve kendi istekleri ile emekli olanlar da dahil olmak üzere, bu süreçte genel toplam itibarıyla 141 kişinin Yargıtay ile ilişiği kesilmiştir.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.09.2019 00:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol