'PARSEL PARSEL GEÇMİŞ OLSUN'

Ankara Büyükşehir Belediyesi iptal kararına rağmen aynı alanda yeni plan yaptığını ifade eden Candan, "Melih Gökçek'i tweet tweet değil parsel parsel takip ediyoruz. Bir kez daha parsel parsel geçmiş olsun diyoruz" diye konuştu.

03 Temmuz 2015 Cuma 13:24
'PARSEL PARSEL GEÇMİŞ OLSUN'

 Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş, Eskişehir Yolu Güneyi Tapulama ve İmar parsellerine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı 7. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini açıkladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi iptal kararına rağmen aynı alanda yeni plan yaptığını ifade eden Candan, "Melih Gökçek'i tweet tweet değil parsel parsel takip ediyoruz. Bir kez daha parsel parsel geçmiş olsun diyoruz" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nce onaylanan Eskişehir Yolu Güney tapulama ve İmar planları Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi tarafından yargıya taşınmıştı. 7. İdare Mahkemesi iptal kararı verdi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Eskişehir yolu güneyinde imar parsellerine ,planlamanın kademeli birliktelik ilkesine, şehircilik esaslarına ve kamu yararına aykırı olması gerekçesiyle iptal davası açtık. Bölgedeki yapılaşma ve yoğunluk artacağını da belirterek açtığımız davada bilirkişi raporu lehimize gelerek, sosyal donatı ve alt yapı yetersizliğinin altını çizdi. Mahkeme iptal kararını verdi" dedi 
 
'Ankara Büyükşehir Belediyesi iptal kararına rağmen aynı alanda yeni plan yapıyor diyen' Candan; "Yeni plana da dava açmaya hazırlanıyoruz. Büyükşehir Belediyesi açılan davalardan şikayet ediyor, sürekli açılan davaları kaybediyor çünkü şehircilik ilkelerine göre hareket etmiyor ve haksız.Belediye başkanlığı yapmayan twiterın başından kalkmayan,Ankara'nın sorunları ile ilgilenmeyen,bir metre metro yapamadığı için kendi hükümeti tarafından metro yapım işi  elinden alınan,Melih Gökçek'i twet twet değil parsel parsel takip ediyoruz. Bir kez daha parsel parsel geçmiş olsun diyoruz" şeklinde konuştu. 
 
Mahkemenin bilirkişi raporunu gerekçe göstererek verdiği  iptal kararında , bilirkişi raporunda; hak sahiplerinden, gereğinden fazla  hisselendirilme yapıldığına dikkat çekildi. 
 
Mahkeme kararında bilirkişi raporunda ; 'Ticari Rekreasyon alanlarının KOP'tan karşılanması nedeniyle, hak sahiplerinden gereğinden fazla KOP hisselendirilmesi yapılmasına olanak sağlandığı, ancak bu durumun KOP hisselendirilmesinin parselasyondan değil yürürlükte olan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planları Değişikliği'nden kaynaklandığı görüş ve kanaatinin belirtildiği görülmektedir' ifadelerine yer verildi.  

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.07.2015 13:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol