PARA AĞIR BASTI...

45 gün önce “bedelli askerliğin çıkması mümkün değil fakir çocuğunun askerlik yapması, zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün bedelli askerliğin çıktığını müjdeledi.

02 Aralık 2014 Salı 14:26
PARA AĞIR BASTI...

 Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün yaptığı grup konuşmasında bedelli askerlik bekleyenlere müjdeli bir haber vererek 1 Ocak 2015'ten itibaren 27 yaşını doldurmuş olanlar (28'den gün alanlar) için 18 bin lira mukabilinde bedelli imkanı getirmeye karar verdiklerini açıkladı.

Ancak aynı Davutoğlu 17 Ekim 2014 günü yani bundan yaklaşık 45 gün önce yaptığı açıklmasından Bedelli askerliğin mümkün olmadığını belirterek “Fakir çocuğunun askerlik yapması, zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz.” demişti.

Ardından Numan Kurtulmuş’un açıklaması ile yeniden gündeme gelen Bedelli askerlik için Cumhubaşkanı Erdoğan’da bedellinin çıkmayacağı yönünde mesajlar vererek “Şu anda bunun artıları var eksileri var, böyle bir dönemin içindeyiz. Birileri çıkıp zaman zaman bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil, bizim sırtımızda ağır bir küfe var” demişti.

Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından bugün Başbakan Davutoğlu’nun bedellinin çıkacağını duyurması üzerine gözler Cumhurbaşkanlığı makamına çevrildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.12.2014 14:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol