PAMUKOĞLU PARTİSİNİN OYUNU AÇIKLADI!

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, 12 Haziran'da sandıktan çıkacak oyu şimdiden açıkladı

20 Mayıs 2011 Cuma 23:11
PAMUKOĞLU PARTİSİNİN OYUNU AÇIKLADI!
HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, partisinin oy oranının yüzde 7-18 aralığında olduğunu söyledi. Seçmenin, yüzde beş ile yüzde yedilik bir bölümünün atadan dededen kalma takım tutar gibi kalıp particilik yaptığını iddia eden Pamukoğlu, bu seçmenlerin o partiyle öleceklerini söyledi. İşte Pamukoğlu'ndan ilginç seçim analizleri;

Pamukoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir restoranda gazetecilere yaptığı açıklamada, 32 günde 28 il, 34 seçim bölgesi dolaştığını ifade ederek, "Bunun içerisinde Trakya tamamen bitti. Anadolu'nun büyük bir bölümünü gezdim. Yarından itibaren Muğla, sonra Denizli, Isparta, Burdur Antalya'yı bitireceğim. Ankara'da bir çalışmam var ve Bolu, Adapazarı, Sakarya ile devam edeceğim. Benim genelde gördüğüm şu; bir kısım insanlar atadan dededen kalma takım tutar gibi kalıp partici. Bunların sayıları her partiyle ilgili, örnek vermek gerekirse, yüzde beş, yüzde altı, yüzde yedi. Bunlar artık o partiyle yatıyorlar, o partiyle kalkıyorlar, o partiyle de ölecekler" diye konuştu.

"HALKIN İKİ DERDİ VAR"

Türkiye genelinde insanların bir arayış halinde olduğunu savunan Pamukoğlu, şunları söyledi:

"Şunun farkındalar; ekonominin nereye geldiğinin farkındalar. Böyle göz boyama laflarla bu işin olmadığını görüyorlar. Türkiye'nin genelinde güven sorununun gittikçe bir bunalım haline geldiğini görüyorlar. Yurttaşlara baktığımızda, endişe dolu ve korku dolu insanlar ülkesi görüyorsunuz. Ben köylerde de dolaşıyorum ve karadan dolaşıyorum bu çok önemli. Binlerce kilometre yol yaptım ben. Herkesi birebir dinliyorum. 2 derdi var halkın; biri ekmek, biri huzur."

Pamukoğlu, 12 Haziran seçimlerinin diğer seçimlerle mukayese edilemeyecek kadar kıymetli olduğunu ifade etti. Halkın bu durumunda farkında olduğunu belirten Pamukoğlu, "52 milyon seçmen var, her seçim döneminde olduğu gibi 10-11 milyon hep seçimden uzak kaldı. Bu 11 milyon çok büyük bir rakam. Bu rakam 2 tane partiyi meclise sokacak rakam. Şimdi bunları da seçim sandığına çekmeye ve karar vermeye zorluyorum. Bugüne kadar bu 10-11 milyon kenarda durdu" dedi.

"BU ÜLKEDE DEMOKRASİ FALAN MASAL"

Partisinin genel durumunun ortada olduğunu söyleyen Pamukoğlu, şöyle devam etti:
"Halkın teveccühü yüksek. Hak ve Eşitlik Partisi ile ilgili 12 Haziran'da çıkacak sonuçlar, yani yüksek oy, herkesi şaşırtacak. Yurt içindekileri de şaşırtacak, yurt dışındakileri de şaşırtacak, beni bile şaşırtabilir. Yüzde 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, tavanı yüzde 18 görüyorum. Halkın bilmesi gereken bir şey var. Daha doğrusu oy kullanacakların hesaba katması gereken bir şey var. Bu ülkede demokrasi falan masal, bu yüzde 10 barajı olduğu için masal. Neden masal? Bir seçim alın, meclise giren partilerin oy sayısı 18 milyon, çöpe atılan oy sayısı ise 16 milyon. Ne anlama geliyor bu?

Bunun açıklanacak bir tarafı var mı? Bu bir kepazelik değil mi? Görmüyor mu bunu insanlar? Neymiş halkı temsil ediyormuş. Kimseyi temsil ettiği yok. Yapacak tek
şey şu; bu haram oylar, bu hak etmeyen oylar, bu adil olmayan oyların, verilmeyen oyların üzerinden de milletvekilleri çıkarttılar. Yapacak tek şey var; dördüncü partiyi meclise sokacaksınız. Başka yolunuz yok." 






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol