Pakistan, Türkiye'den Vazgeçti!

En sonunda en sadık dostlarımızdan olan Pakistan da Türkiye'ye rest çekti. Pakistan, uzun süredir yaşanan gecikme nedeniyle Türkiye’den taarruz helikopteri almaktan vazgeçti ve Çin’le görüşmelere başladığını açıkladı.

06 Ocak 2022 Perşembe 16:08
Pakistan, Türkiye'den Vazgeçti!

Sözcü'nün edindiği bilgilere göre Pakistan Ordu sözcüsü Tümgeneral Babar İftihar, düzenlediği basın toplantısında Çin'den J-10 savaş uçağı almaya karar verdiklerini açıkladı.

Ordu sözcüsü, Türkiye dışından askeri uçak ve helikopter alımıyla ilgili seçenekleri değerlendirdiklerini belirterek, “Yine de Türkiye'yle yapılan anlaşma konusunda, biz yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Pakistan, 2018'de 30 adet T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri satın almak için Türkiye'yle 1,5 milyar dolarlık bir anlaşma imzalamıştı. Ancak helikopterlerin teslimatı ABD'nin engeline takılmıştı.

ABD NEDEN ENGEL OLDU?

ABD yapımı motor kullanılan ATAK helikopterinin başka bir ülkeye ihracatı için ABD’den izin alınması gerekiyor.

ABD merkezli Voice of America sitesinin haberine göre, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alması nedeniyle ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlar sonucu ihracat izni gelmeyince Pakistan'la anlaşma da suya düştü.

KALIN ‘ABD KAYBEDECEK’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, geçen martta yaptığı bir açıklamada “ABD, Pakistan'a yapmayı planladığımız savaş helikopteri satışını engelledi. Bu muhtemelen söz konusu ihalenin Çin'e gitmesine neden olacak ve burada kaybeden ABD olacak” demişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.01.2022 16:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol