Özlem Zengin, İstanbul Sözleşmesi için maruz kaldığı durumu anlattı.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, İstanbul Sözleşmesi lehine konuştuğu için “LGBT’ye destek vermekle” eleştirildiğini söyledi. Zengin, “Bütün kabahatim doğruları söylemek” dedi.

05 Mayıs 2023 Cuma 17:51
Özlem Zengin, İstanbul Sözleşmesi için maruz kaldığı durumu anlattı.

AKP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Adayı Özlem Zengin, partisinin kadın vekilleriyle birlikte kadın gazetecilerle bir araya geldi.

Zengin, İstanbul Sözleşmesi üzerinden maruz kaldığı durumu anlattı.

“LBGT’ye destek vermekle” eleştirildiğini söyleyen Zengin, “Böyle bahtsız sözleşme görmedim. Hep bir şeylerle imtihan olan sözleşme” ifadelerini kullandı.

Buna karşın “parti tabanı tarafından eleştirildiği” yönündeki sözlere katılmadığını dile getiren Zengin şunları söyledi:

“Bu konuya girdiğiniz zaman sizi bir kuyuya atıyorlar. Müthiş bir saldırı. Herkes kendi mahallesinden konuya yaklaşıyor. Hangisini düzelteyim. Mesela nafaka kanunun hiçbir yerinde yazmıyor. Hepsine dava açıldı. Ama bütün siyasi partililerden mesaj yazanlar, kadın kolları başkanlarından telefon edenler oldu. Benim için içerik meselesi bitmiştir. Ben üslup ve usuldeyim. Bütün kabahatim doğruları söylemek. Olmayan bir konu üzerinden bir toplum nasıl böyle bölünür? Tek bir konu üzerinden siyaset yapılır. Doğru şekilde tartışmıyoruz. Benim oğlum var. Bu kuyunun içine düşmek istemiyorum. Başka kuyuları konuşalım artık.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.05.2023 17:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol