Özgür Özel, Süleyman Soylu Dosyasını Açıkladı, Neler Yok ki...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Cumhuriyeti'nin en tartışmalı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili dosyayı açıkladı. Dosyadan trol ordusu, telegram kanalları, milyon dolarlık ihaleler çıktı.

12 Ocak 2023 Perşembe 14:20
Özgür Özel, Süleyman Soylu Dosyasını Açıkladı, Neler Yok ki...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında bir dosya açıklayacağını duyuruştu. Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili açıklayacağını duyurduğu dosya hakkında TBMM'de basın toplantısı düzenliyor.


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel basın toplantısında yaptığı açıklamada, bugünü işaret ederek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında dosya açıklayacağını söyledi. 
Özel, "Süleyman Soylu sen yarını bekle... Yarın burada, bir dosya açıklanacak. Bir büyük dosya. Yarın burada Süleyman Soylu'nun cevap vermesi gereken, cevabından kaçamayacağı yine kimyasının bozulacağı, bir dosya hazırlanacak. Özgür Özel, o dosyayı açıklayamayacak durumda olursa o dosyayı açıklayacak en az 3 arkadaşıma daha birer örneği teslim edildi. Bu dönemde bir gün sonra bir şey açıklayacağım demenin nasıl bir riski olduğunu hepimiz farkındayız. Ama bu korku iklimine teslim olmayız. Başımıza gelebilecek en kötü ihtimal için bile 3 tane tedbirimiz var." ifadelerini kullanmıştı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

Özel'in açıklamalarının satırbaşları şöyle:

“Bir gün vadeli bir basın açıklaması söylüyoruz. İşin öznesi Süleyman Soylu. Bir gün sonraya söylediğimizde, biz açıklayacak durumda olmazsak üç arkadaşımıza bıraktık demiştik. Önemli bir gündem konusu haline geldi. ‘Siz de korkuyorsanız biz ne yapalım’ denildi, tartışıldı. Elbette yaptığımız siyasette korkmak, bir kelime eksik konuşmak yok. Ama Türkiye’nin nasıl bir atmosfere sürüklendiğini görmek açısından kıymetliydi. O atmosfer nasıl yaratılıyor, nasıl yönetiliyor ve nasıl finanse ediliyor, kanıtlarıyla anlatacağım.

Bugüne kadar hep Soylu’ya sorular sorup cevap bekledik. Cevap alamadık ya da cevaplardan tatmin olmadık. Bugün Soylu’ya soru sormayacağız. Verebileceği bir cevap olduğunu da düşünmüyoruz. Bugün çok konuşulan iddia edilen bir meseleyi tüm boyutlarıyla ispat etmeye geldik. Nasıl bir Suçişleri Bakanıyla karşı karşıya olduğumuzu hatırlatmak isterim.

Gaziosmanpaşa’da başladığı siyasi hayatına, DYP İstanbul İl Başkanlığı, DP Genel Başkanlığı olarak devam edip, bir dönem merkez sağın prensi olarak gösteriliyordu. Sonra bir gün ne oldu? Demokrat Parti’nin Genel İdare Kurulu’nun 12 Eylül 2010 Refarandumu’nda ‘Hayır’ oyu vereceklerini ve ‘Hayır’ kampanyası yapacaklarını ilan etmesine rağmen, partinin önceki genel başkanı ve üyesi olmasına raümen Soylu ‘Evet’e çalışmaya başladı. Fettullah Gülen cemaatinin finansmanıyla 51 ilde görkemli evet kampanyalarının konuşmacısıydı. Önce finansmanını sağladılar, AKP’ye sonra lansmanını yaptılar. Merkez sağın prensinin, AKP yolculuğundaki taşıyıcının FETÖ olduğuna hiç şüphe yok. Bu konuda akademisyen Vedat Demir’le aşağıda gen soruda suratına, 80 dakika anlatmıştık, 1 kelime cevap veremeyip, ‘Vedat abinin terör örgütü iltisakı sonradır, o zaman yoktu’ demişti. Sen Fethullah Gülen’i ziyarete gittin mi sorumuza ise asla hayır cevabı vermemişti, bugüne kadar da vermedi. Ama kendisi 51 ildeki kampanyasının finansmanını yapanlar tarafından AKP’ye lanse edildiği süreçte Demokrat Parti’den ihraç yaşadı. Kendisi Fethullahçı Terör Örgütü, o zamanki adı cemaat, cemaatinden dolayı ilk sivil ve siyasi ihraçtır. Sonrasında yaşananların ülkemizi ne hale getirdiğini konuşacağız. 2012’de AKP Genel Başkan Yardımcısı oldu, Kasım 2015’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Ağustos 2016’da da İçişleri Bakanı oldu. İçişleri Bakanı olduğundan beri trol ordusu olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin unutulmaz İçişleri Bakanları oldu. Şüphesiz Soylu da unutulmayacak. Soylu’nun itibar suikastlarının, manipülasyonların, dezenformasyonların, nasıl etik ve kanun dışı yollara sapıldığını ve bunları nasıl bir yolsuzluk ve usulsuzluk ağıyla yapıldığını ortaya koyacağız.

“SOYLU’NUN TROLLÜK DERSLERİNİ VEREN İSİM EMİN ŞEN”

Kendisi ve bakan yardımcısı, İBB’deki çalışanların yakınları üzerinden İBB’ye terör örgütü hamisi, koruyucusu yaftasını yapıştırdığında, biz o güne kadar kendisinde bizde olan bir bilgiyi sormuş ve İsmail Çataklı’nın FETÖ firarisi kardeşi ne olacak demiştik. Çataklı önce saldırarak, sonra kabullenerek, sonra da çorap söküğünü biz çektikçe çözülerek cevap verdi. Bir yere kadar geldik. O zaman Soylu’nun krizi yönetim biçimi ‘Zaten kardeşiyle 6 hesap yapıyor. Belki 7-8 yıldır görüşmüyorlar küsler’ diyor. Ertesi gün Çataklı, kardeşinin yeni yıl için geldiğini ve ifade verdiğini söylüyor. Nasıl girdi, gözaltına alındı mı, terör savcısının karşısına çıktı mı? Tutuklu mu serbest mi? Türkiye’de mi, Paris’te mi hala bu sorulara yanıt vermediler. Kamuoyu hala Osman Çataklı’dan FETÖ’nün frankafon imamına ne olduğu sorusunu bekliyor, ama o süreçleri nasıl yönetiyorlar bakacağız. Trol ordularının size, bize, muhaliflere neler yaptığını biliyoruz da bu ordular nasıl oluşmuş ve yönetiliyor diye bakarken size bir isimden bahsedeceğim. Adı Emin Şen. Şen, 4 Ekim 2016 tarihinden itibaren bakan danışmanıdır. Kendisinin sosyal medya ismi eminimsidir. Bunu 2010 yılından beri kullanmaktadır. Burada kendisinin bakan danışmanı olduğunu, kendisine sadece bakan danışabileceğini, diğerlerine herkesin danışabileceğini, kendisi olduğunu kabul etmektedir. Emin Şen, Süleyman Soylu’nun il il dolaşıp trollük dersleri verdirdiği kişidir. Ne zaman? Soylu AKP’de Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıyken… Burada sadece 3 örneği aldık. AKP Gençlik Sivas, Erenler hesabından. Ancak geriye gidildiğinde, Soylu’nun teşkilata talimatıyla her ilçede gençlik kolları düzeyinde sosyal medya adı altında trollük eğitimi verildiğini bütün hesaplardan teyit edebilirsiniz.

“FETÖ’NÜN KAMPANYALARINI YÜRÜTEN EKİBİN ÜYELERİ”
Biz ne zamandır birlikteler dediğimizde, sosyal medya üzerinden o zamanlar FETÖ’yle irtibatını koparmadığında bu fotoğraf üzerinden atışmışlar. Biz kendisini, Trabzon’un bütün milletvekilleriyle oturup, muhtemelen bir toplantıda görüyoruz. Eminimsi, bilgisayarın mouse’unu kullanıyor ve birlikte sunum izliyorlar. Halen birlikteler. Hatta Kültür ve Turizm Bakanlığının çekimi için de yeşil ekranın önündeler. Peki Emin Şirin’in ticari bir tarafı da var mı? Olmaz Özgür bey demeniz lazım. Çünkü çok açık bir şey var. Nedir o? Devlet memurları gibi, bakanların müşavirleri de devlet memurlarının şirket kurma yasaklarına ve yönetici olma yasağına tabidir. Native  Teknoloji diye bir firma. Tamamen kendisine ait olan ve kendisinin de yönetici olduğu bir şirket. Ama bir şirket daha var ki 2010 yılında Emin Şen tarafından kurulmuş, o günden bu yana hep hissedarı ve yöneticisi, Devlet memurları kanunu bakan müşavirlerini men ediyor. Ama bu suçu işliyor. 12 yıldır ortakları var 2010’da referandumda ortakları Hasan Parlak, Neslihan Eroğur ve Müpteca Kılıç… Ama sonra ortaklıktan ayrılmışlar. Bahsettiğim isimler, FETÖ’cü Turgat Oğur, eşiyle birlikte Güney Afrika’ya kaçmış. Diğer ortak FETÖ’yü şiirle ağlatan ve alnından öptüren Mücteba Kılıç. Ve Kılıç’a 2018’de Hamza Dağ ve Erdoğan imzalı AKP siyaset akademisi sertfikası vermeyi de ihmal etmemişler. Şirketin bu ortakları yanından ayrılmışlar, beyefendi 2 yıl 8 ay hapis yatmış. Sonra sertifikalandırılmış. Bu beyefendi sırra kadem basmış. Şirketin ortakları bunlar. Ortak özellikleri, FETÖ’nün sosyal medya ve gençlik kampanyalarını yöneten genç siviller hareketinin yöneticileri ve üyeleri.

Bir bakan müşavirinin şirketinin olduğunu, eski ortaklarının genç siviller olduğunu, ortaklarının gittiğini ve kendinin kaldığını gördük. O şirketlerden birinin adı SM360. O şirketin kendi sitesinde referansları var. Bunları bizim müşterimiz ya da müşterimizdi diyorlar. Kimler var: TÜBİTAK, Eski Antalya BŞB başkanı, Uluslarası Göç Filmleri Yarışması, Erdoğan Gönüllüleri, Teknofest, Süleyman Soylu’nun kendisi, Fatma Şahin, Süleyman bey zamanındaki Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Emniyet Teşkilatı ile jandarma. Bunları görünce acaba diyorsunuz, yok artık diyorsunuz, değildir diyorsunuz. Bir şeyi unutuyorsunuz. Karşınızdaki Suiçişleri Bakanı ve ekibinin de ondan geri kalır yanı yok. Bu şirket ya da ortak olduğu diğer native şirketi kamuoyuyla iş yapmış mıdır? Buzdağının görünen tarafında neler var? Tarihler 2018, 2019, 2020.. İş alınan yerler. Vatandaşlık hizmet yönetim portalı alımı, İçişleri Bakanlığı’nın belediyelere yap dediği işler için AKP belediyeleri. Vatandaşlık hizmet portal yazılım anket uygulaması, veri işleme… Şöyle bir bakınca 418 bin dolarcık… Native küçük şirket…

“EBABİL HAREKATI TELEGRAM KANALI”
Buzdağının küçük kısmında 23 milyon TL’lik bu şirkete verilmiş ihale gördük. Doğrudan hizmet alımında ise inanılmaz bir para akışı olduğunu görüyoruz.

Bu arkadaşlar ne iş yapıyorlar? Sosyal medya yönetimi yapıyorlar, parayı buradan buluyorlar. Bu paraları dağıtıyorlar. Dağıttıkları ne işler yapıyor? Ebabil Harekatı Telegram kanalı: 25 tane yöneticinin kendi içlerinde verdikleri kararı göreceksiniz. biz Lut kavmiyiz, Ebabil kuşları perişan edecek ya…

Sayın Davutoğlu çıkmış bir televizyon kanalına. Ebabil Harekatı’nın 8 bin tane trolü itibar suikastıne başlıyor. Ekrem İmamoğlu için hazırlanıyorlar. Yalanı buluyorlar, 8 bin trole talimat veriyorlar. Ebabillerden biri de Alpay Özalan.

“HACKLENSE NE OLUR?”
‘Eminimsi’nin cep telefonunda kaç tane hesap var bilinmez ama Jandarma Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tweetlerini aynı telefondan atacak yetki var. Trol ordusunun komutanı biz Soylu’yu eleştirdiğimizde şanlı jandarmayı kalkan ediyor. ‘Eminimsi’nin arka cebinde geziyor bu hesaplar… Hacklense ne olur?

Bunların AK Parti’yi savunduğu durum AK Parti’nin Süleyman Soylu’yu savunduğu durumdur. Bunlar için ben Lut Kavmi isem Berat Albayrak da o kavimdendir. Bunlar Süleyman Soylu’nun troll ordusudur. Maaşını kendisi değil bakanlıkların bağlı kuruluşları ve birkaç tane belediye vermektedir.

“SÜLEYMAN SOYLU’YA AR DAMARI KADAR YAKINIZ”
Grupların 8 bin üyesi var. 25 üyeli tasarımların yapıldığı kapalı grup… Bir vatansever ulaştırıyor belki bana. Süleyman Soylu diyor ya ‘Bir vatansever çıkıp belge ulaştırırsa’ diye… Bir vatansever de bize ulaştı. Biz Süleyman Soylu’ya çatlayan ar damarı kadar yakınız.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.01.2023 16:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol