ÖZEL'E TEPKİ ÇIĞ GİBİ!

Genelkurmay Başkanı Org. Özel’in 29 Ekim resepsiyonundaki açıklamaları; CHP ile MHP’nin yanı sıra Balyoz Davası sanıklarının yakınlarını, avukatlarını ve emekli askerleri de kızdırdı.

31 Ekim 2013 Perşembe 15:00
ÖZEL'E TEPKİ ÇIĞ GİBİ!

 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in Çankaya Köşkü’ndeki 29 Ekim resepsiyonunda sarfettiği sözler tepkilere sebep oldu. “Hedef tahtasına oturtursanız, daha sonra beni de bulamazsınız. İstediler diye istifa etmem. Ben buraya elimi taşın altına koyarak geldim. Balyoz Davası’yla ilgili, söyleyeceğimi söyledim, açıklama yapmayacağım” sözleri üzerine Genelkurmay Başkanı’nın bu açıklamalarına karşı şu tepkiler ön plana çıktı:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay:  “TSK bin yıldır var olan bir kurum. Bu kurum hiç kimse ile özdeş değil. Bu noktadan baktığınız zaman şaşkınlık verici ve vahim bir açıklama. İlk duyduğumdan bu yana böyle düşünüyorum.” 
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça: “Özel’in açıklamaları hayret verici. Açıklamalara baktığınızda kısaca benden sonra ne olur bilemem içeriği ortaya çıkıyor. Açıkçası bu açıklamaları hayret verici buluyorum. Tartışmaya açık olmaması gerekirdi.” 
MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır:  “Kamu görevlisi olarak her konuda konuşmasının doğru olmayacağını daha önce açıklamıştı. O sözü üzerinde kalsaydı daha doğrusunu yapmış olurdu. Konuşması açıklamaya muhtaç, kendisiyle çelişkiye düşüyor. Hangi konuda taşın altına eline koymuş. Bunu da açıklaması gerekir.” 
Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen: “Genelkurmay Başkanı’nın iki önemli görevi vardır. Biri güçlü silahlı kuvvetler oluşturarak tehditlere caydırıcı güç oluşturmak, savaşı kazanmak, ikincisi ise emekliler de dâhil silahlı kuvvetler mensuplarının hakkını hukukunu refahını sağlamaktır. Genelkurmay Başkanı’nın vicdanı rahat mı? Görevi aldıktan sonra yaptığı Hasdal ziyaretinde tutuklu generallere subaylara verdiği biz söz var. Genelkurmay Başkanı’nın şunu düşünmesi lazım. Ben bu şartlarda tarihe nasıl geçerim? Tabii ki istifa etmek kişisel bir meseledir. Aynı zamanda onurlu bir meseledir. Büyük makamlara gelmiş olanlar yaptıkları tercihlerle tarihe geçerler. Taşın altına elini koymuştur belki, tabii ki gayretleri olmuştur. Ama başarılı olamamıştır.  Bugün iki tespit yapacak olursak bu yargı önyargılıdır. Hatalı karar verilmiştir. İkincisi Genelkurmay Başkanı verdiği sözü tutamamıştır. Ben Genelkurmay Başkanı olsam ne yapardım. Hasdal’da verdiğim sözü yerine getiremezsem, önyargılı hukukla mağdur edilmişse TSK mensupları, hiç düşünmem istifa ederim. Çünkü onur çok önemlidir. Söz vermek onurdur. Ya söz vermezdim, ya da istifa ederdim. Birkaç önceki Genelkurmay Başkanlarından birine bakın. Orduevine gittiğinde şimdi kimse yüzüne bakmıyor. Şansını öyle kullandı. Siyasetçiler için dün dündür, bugün bugündür. Ama Genelkurmay Başkanları için böyle değildir. Çünkü askerlerin vasfında onurlu olmak vardır.” 
 
“İçinden çıktığı kuruma sırtını döndü” 
Balyoz Davası’ndan müebbet hapis cezasına mahkum edilen emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, Org. Necdet Özel’in içinden çıktığı kuruma sırtını döndüğünü bildirdi. Doğan şunları söyledi: “Özel’in konuşması çok manidardır. Keşke açık açık konuşsa ve ne demek istediğini daha net ifade etse de biz de anlasak. Ama elini taşın altına koyduğu halde sadece Balyoz’dan 237 kişi tutuklandıysa, demek ki elini taşın altına koymasaydı bütün ordu içerde olacaktı. Ben bu anlamı çıkarıyorum. Asker adam; açık konuşsun, ne söylediğini anlayalım. Beni de bulamazsınız dediğine göre demek ki gerçekten uğraşıyor asker arkadaşları için. Bir de hiç uğraşmayanlar da çıkar benden sonra demek istiyor herhalde. İstifa eder, etmez bu saatten sonra bilemiyorum, ama çıktığı kuruma sırtını dönmüş durumda.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.10.2013 15:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol