'Oyu Yüzde 40'ın Altına Düşebilir Ama...'

Kulislerde bazı illeri kaybetme riski nedeniyle MHP ile ittifak yapan AKP’yi 31 Mart korkusu sararken "Ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler partinin oyunu yüzde 40’ların altında" görüşü dile getiriliyor

16 Mart 2019 Cumartesi 23:02

Kulislerde bazı illeri kaybetme riski nedeniyle MHP ile ittifak yapan AKP’de, riskin devam etmesinden dolayı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçim stratejisini değiştirdi. Parti kulislerinde, "ekonomik nedenlerle partiye mesafe koyan seçmen sandık başına gittiği zaman AKP’ye vermeyeceği" belirtilerek "Ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle partinin oyu yüzde 40’ların altına düşebilir ama ittifak nedeniyle belediyelerde çok büyük sürpriz yaşanmaz" görüşü dile getiriliyor.

Erdoğan'ın “beka” söylemiyle kazanmaya çalıştığı 31 Mart yerel seçimi, önceki seçimlerden büyük farklılıklar taşıyor. Erdoğan, 2014 yerel seçimlerinde İstanbul’da 4, Ankara’da yalnızca 2 miting yaparken, 31 Mart seçimleri için neredeyse ilçe ilçe geziyor. Erdoğan ve AKP'li bakanlar "devlet işleri"ni askıya alarak tam saha çalışıyor. İstanbul’da bugüne kadar 8 ilçede miting ve 6 açılış ve temel atma töreni, Ankara’da 8 miting yapan Erdoğan, Hatay ve Muğla’nın ilçelerini de miting programına aldı. Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara ile İstanbul ve İzmir’de ortak miting yapacak.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, Erdoğan'ın İstanbul’da bugüne kadar yaptığı miting 8 olurken, açılış ve temel atma törenleriyle seçim çalışması yapılan toplantı sayısı 14'e ulaştı. Parti kulislerinde, "Anketlerde kararsızların oranında henüz bir aşağıya doğru gidiş yok. Ancak ekonomik nedenlerle partiye mesafe koyan seçmen, Millet İttifakı tarafına geçmez. Millet İttifakı'na birçok yerde HDP'nin de destek verdiğini biliyor. Sandık başına gittiği zaman yine Cumhur İttifakı içinde kalacaktır, AKP'ye vermese bile MHP'ye oy verecektir. Ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle partinin oyu yüzde 40'ların altına düşebilir ama ittifak nedeniyle belediyelerde çok büyük sürpriz yaşanmaz" görüşü ifade ediliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.03.2019 00:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol