OYLAR NASIL BU KADAR ÇABUK SAYILDI?

Türkiye’nin sandık başına gittiği seçimle ilgili objektiflere yansıyan bazı plakasız araç görüntüleri, kullanılan oy pusulasının fotoğrafları, elektrik kesintileri ve sandık tutanaklarıyla ilgili tartışmalar sosyal medyada geniş yer buldu.

02 Kasım 2015 Pazartesi 07:58
OYLAR NASIL BU KADAR ÇABUK SAYILDI?

 Oy kullanma işleminin başlamasından itibaren; bazı plakasız araç görüntüleri, kullanılan oy pusulasının fotoğraflandığı iddiaları, elektrik kesintileri ve sandık tutanaklarıyla ilgili tartışmalar sosyal medyada geniş yer buldu. Sosyal medyada en çok tartışılan konular ise seçim sonuçlarının büyük hızla sayılması ve YSK’nın sitesine erişilememesi oldu.

Türkiye’nin sandık başına gittiği 26. dönem milletvekili seçimi ile ilgili “itiraz” ve “usulsüzlük” iddiaları sosyal medyada tartışmalara neden oldu. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, attığı tweet’te, “Pursaklar’da 10-15 kişilik bir grup okullları dolaşıp tehditler savuruyor. 
Haklarında tutanak tuturup emniyete şikayette bulunduk” dedi. CHP’li Eren Erdem ise elektrikleri kesilen İstanbul Güngören’deki İzzet Ünver Lisesi’nde nöbet tutmaya gittiğini belirtti. HDP’li Asiye Kolçak ise, “Fuat Avni’nin bahsettiği Şerafettin Yiğit suç üstü yakalandı” başlıklı bir videoyu paylaştı.
 

Plakasız araçlar
Sosyal medyada; Ankara’da Eryaman Hasan Ali Yücel İlkokulu, Etimesgut Farabi İlkokulu, Keçiören Basınevleri Şehit Mehmet Altanlar İlkokul’u, Tuzluçayır Mehmet Çekiç İlkokulu’nda plakasız araç görüntülendiği ileri sürüldü. 
İzmir Menemen 80. Yıl Asarlık İlkokulu bahçesinde ve İstanbul Kocamustafapaşa İmam Hatip Okulu’nda plakasız araçlar olduğu iddia edildi. 
Eskişehir Hoca Ahmet Yesevi Anadolu Lisesi bahçesindeki plakasız aracın sahibinin Ak Parti müşahidi olduğu iddia edildi. İstanbul Firuzağa ilkokulu’na ise plakasız bir araç geldiği ve uyarıyla plaka taktırıldığı öne sürüldü. Aracın, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Adem Süzgün’e ait olduğu savunuldu.
 
Tutanak tartışmaları
Ankara Karşıyaka Celayir İlköğretim Okulu’nda 1227 nolu sandığın sonuç tutanağının önceden imzalandığı bu nedenle avukatlar tarafından tutanak tutulduğu belirtildi. Denizli’de PAÜ Meslek Yüksek Okulu’ndada oy kullanma işlemi bitmeden tutanak imzalatıldığu öne sürüldü. İzmir’de Mediha Mahmutbey Okulu A blok 2092 nolu sandıkta da boş tutanak tespit edildi. Keçiören Danişment Çiçekli İlköğretim Okulu’nda ise elinde evet mührü olan birinin yakalandığı, hakkında tutanak tutulduğu belirtildi. Öte yandan Bayrampaşa Nuri Örs İlköğretim Okulu’nda varolmayan bir sandık numarasına (1192 NO’lu) ait dolu oy çuvalı bulunduğu, tutanak tutulduğu ileri sürüldü.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.11.2015 08:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol