Osman Öcalan Bakanlık Korumasında!

İçişleri Bakanlığı, Osman Öcalan hakkında çıkarılan kırmızı bültenle ilgili sorulan soruya dikkat çeken bir yanıt verdi.

19 Temmuz 2019 Cuma 14:31

İçişleri Bakanlığı, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan hakkında çıkarılan kırmızı bültenle ilgili sorulan soruya dikkat çeken bir yanıt verdi.  

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol-Europol Dairesi Başkanlığı, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle aranıp aranmadığına ilişkin soruyu ‘kişisel verilerin korunması’ gerekçesiyle geçiştirdi.

Diken’in haberine göre, İçişleri Bakanlığı’nın verdiği cevap şöyle:

“Talep edilen hususların 4982 Sayılı Bilgi Edinme ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunlarının ilgili hükümleri uyarınca karşılanamayacağı değerlendirilmiştir.”

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle aranması ile ilgili “Doğrusu ben Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyorum” demişti.

İYİ PARTİ’DEN SUÇ DUYURUSU

Son olarak, İYİ Parti, Osman Öcalan’ın ekrana çıkarılmasıyla ilgili TRT hakkında ‘suçu ve suçluyu övme, kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma, terör örgütünün propagandasını yapma’ iddalarıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol