ORTADOĞU'YU ELE ALDILAR...

Yaklaşık 5 saat süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı sona erdi.

24 Şubat 2011 Perşembe 20:19
ORTADOĞU'YU ELE ALDILAR...

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısının ardından yapılan açıklamada, Lübnan, Mısır, Tunus ve Libya'daki gelişmelerin değerlendirildiği, bu ülkelerde yaşayan vatandaşların talepleri üzerine yürütülen tahliye faaliyetlerinin ele alındığı ve bundan sonraki süreçte alınabilecek ilave tedbirlerin görüşüldüğü kaydedildi.

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki MGK Toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'da yaşanan hükümet krizi ile Tunus, Mısır ve Libya başta olmak üzere, Ortadoğu bölgesindeki ülkelerde meydana gelen gelişmelerin ele alındığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

 "Bu bağlamda, Lübnan'daki hükümet kurma sürecinin kardeş Lübnan toplumu içinde bölünme ve ayrışmalara yol açmadan, anayasal çerçevede ve demokratik meşruiyet zemininde bin an önce başarıyla sonuçlandırılmasına yönelik temennimiz teyit edilmiştir. Tunus, Mısır ve Libya'daki gelişmeler ve bunların bölgesel yansımaları değerlendirilmiştir. Bu kapsamda, değişim ve dönüşüm sürecinin bölgesel barış, istikrar ve refaha hizmet edecek şekilde sonuçlandırılmasına atfedilen önem ifade edilmiştir. Ayrıca, bu ülkelerde yaşayan vatandaşlarımızın talepleri üzerine yürütülen tahliye faaliyetleri değerlendirilmiş, bundan sonraki süreçte alınabilecek ilave tedbirler görüşülmüştür."

 TERÖRLE MÜCADELE

 Açıklamada, terörle mücadelenin tüm vechelerini kapsayan çok boyutlu tedbirlerin uygulanması bağlamında son Milli Güvenlik Kurulu toplantısından bu yana kaydedilen gelişmelerin gözden geçirildiği belirtilerek, devletin tüm kurumlarının bu tedbirlerin uygulamasını önümüzdeki dönemde de işbirliği içinde ve kararlılıkla izleyeceklerinin teyit edildiği kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede, İçişleri Bakanlığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nca yürütülen, 'Terörle Mücadele Stratejisi'ne ilişkin çalışmalar gözden geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin pekiştirilmesine dayanan bu kapsamdaki çalışmalar sürdürülürken, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, milletimizin güvenliğini ve vatandaşlarımızın yaşama hakkını hedef alan terörle mücadelenin de hukuka saygı ve insan haklarının korunması temelinde, taviz verilmeksizin, aynı azim ve kararlılıkla sürdürüleceği bir kez daha vurgulanmıştır. Bu mücadelenin en önemli unsurlarından birini, devletimizin birlik ve bütünlüğü ile kökü asırlara dayanan kardeşlik ve barış içinde bir arada yaşama duygusuna gönülden inanan vatandaşlarımızın terör örgütü ve yandaşlarının her türlü tahrik ve girişimleri karşısında sağduyularını korumaya devam edeceklerine olan kat'i inanç teşkil etmektedir."

 "IRAK'TAKİ GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ"

 Açıklamada, Irak'taki son gelişmelerin değerlendirildiği de ifade edilerek, "Iraklı siyasi gruplar arasında varılan mutabakat uyarınca 21 Aralık 2010 tarihinde kurulan yeni Irak hükümetinin, Irak halkının temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ekonomik kalkınma ve yeniden imar faaliyetlerini, anılan mutabakat çerçevesinde, etkin şekilde yürütebilmesinin Irak'ta ulusal uzlaşıya, toplumsal huzura ve halkın esenliğine katkı sağlayacağı ve Türkiye'nin Irak'a bu yöndeki desteğinin devam edeceği yinelenmiştir. Ayrıca, Türkiye-Irak, ABD üçlü işbirliği mekanizması kapsamında terörle mücadeleye ilişkin son dönemde gerçekleştirilen çalışmalar gözden geçirilmiştir" denildi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol