ONLAR İÇİN SOSYAL ADALET; MAKARNA VE KÖMÜR

Kuran'ı Kerim'in doğru anlaşılması yolunda yeni dönemin flaş isimlerinden biri haline gelen İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, BBC ile yaptığı röportajda "İktidar partisi sosyal adalet denince makarna ve kömür dağıtmayı anlıyor. Ayrıca tüm doğal zenginlikleri yandaşlara peşkeş çekiyor" dedi.

16 Ağustos 2013 Cuma 15:29
ONLAR İÇİN SOSYAL ADALET; MAKARNA VE KÖMÜR
Son olarak Gezi Parkı direnişindeki duruşuyla dine mesafeli çevrelerin bile dikkatini çeken, katıldığı forum ve toplantılarda önemli kalabalıklara hitap eden Eliaçık, iktidar çevrelerince hedef alınmasının nedeninin doğruları söylemek olduğunu belirtti. " Başbakan Erdoğan'ın otoriter, totaliter ve ataerkil üslubundan kişisel olarak rahatsızım" diyen Eliaçık hoca, " İktidar partisinin dini algılayışını ve yorumlayışını oldukça zayıf ve gayet muhafazakarca buluyorum. Alternatif ekonomik model üretmiyorlar. Mevcut kapitalizm sistemini aynen hem de kararlılıkla uyguluyorlar Türkiye'de. Bunu da dini kılıf altında yapıyorlar. Oysa kapitalizme alternatif bir sistem üretilmesi gerekirdi" dedi.

"TÜM ZENGİNLİKLERİ PEŞKEŞ ÇEKİYORLAR..."
İktidarın sosyal adaletten sadece makarna ve kömür dağıtmayı anladığını kaydeden Eliaçık, " Sosyal adalete dayalı bir sistem fikriyatları yok. İktidarın imkanlarını kullanarak kendimizi nasıl zengin ederiz, maddi varlıklarımızı nasıl artırırız sevdasının peşine düştüler, biz de bunları görüyoruz ve öfkeyle karşılıyoruz. Örneğin 2 bin tane baraj projesi yapmışlar. Bunların çoğunluğu özel şirketlere veriliyor, 49 yıllığına satılıyor. Türkiye'de ne kadar dere varsa, su varsa, buraya gel bir baraj yap diye kendi yandaşlarına Türkiye'nin doğal zenginliklerini, kaynaklarını peşkeş peşkeş çekiyorlar. Buna itiraz edilmesi gerekiyor. Böyle siyaset olmaz. Hele hele Müslümanlık temelinden kalkarak böyle bir şey olamaz. Bu nedenle biz, sosyal adalete dayalı bir dindarlık istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"ONLAR ÇOK ZEKİLER..."
Erdoğan'ın Gezi olaylarını uluslararası güçlere bağlamasının da anlaşılır bir durum olmadığını dile getiren Eliaçık sözlerini şöyle noktaladı: " Tamamen yanlış bir söylemdir ve Gezi'yi iyi okuyamamaktır. Gezide ortaya çıkan yeni gençliği tanıyamamaktır. İktidar partisi ve çevresindekiler Gezi'de ortaya çıkan yeni gençliği tanıyamadılar. Bu gençler, Ak Parti iktidara geldiğinde 12-13 yaşlarındaydılar. Yani, Ak Parti öncesi dönemin refleksleriyle hareket etmiyorlar. Çok daha yeni reflekslerle hareket ediyorlar ve Ak parti ve onun çevresindeki iktidar yazarları bunu göremiyor. Bunu görseler, yeni bir durum olduğunu anlayacaklar. Başbakan Erdoğan ve partisi, 2002 yılındaki yeniliğin ve değişimin temsilcisi olma özelliğini şu anda tamamen kaybetmiş durumda. Gayet hantal, ağır, statükocu duruyorlar. Yeni gençlik dalgasını anlayamayan, onun çok gerisine düşen bir pozisyona gelmiş durumda. Bizler Gezi Parkı'nda namaz kılarken bir sürü ateist markist, eşcinsel etrafta ele ele tutarak bizi koruyup kolluyor, yağmur yağarken şemsiye tutuyordu ıslanmaylım diye. Bunlar Türkiye gündemini allak bulak eden ve insanların bilinç yarılmalarına sebebiyet veren şok görüntülerdi. Çok yeni şeyler. Bunu anlamak yerine, dış güçlerin parmağı var demek, klasik bir devlet adamı yaklaşımı oluyor. Ben bizzat Abbasağa parkındaki bir iftardan sonra, oradaki gençlere sordum. Eğer bu süreç bir darbe girişimine dönüştürülürse, sizi bir darbe yapmaya araç olarak kullananlar olursa, Gezi'deki dozerlerin karşısına çıktığınız gibi tankların da karşısına çıkacak mısınız diye sordum. Çıkarız diye 5 bin kişi nara attı. Oradaki gençlik darbeye karşıdır. Dış mihraklar tarafından oyuncak olarak kullanılacak kadar saf değillerdir. Acayip zekiler."



(RÖPORTAJIN TAMAMINI AŞAĞIDAKİ LİNKTEN OKUYABİLİRSİNİZ)

http://www.ihsaneliacik.com/2013/08/soylesi-bbc.html#more

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.08.2013 15:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
FATMA DASHFIELD BÜYÜKDOGAN 2013-08-16 15:52:19

cok sevincli ve heyecanliyim ! her yerde her an sayin ihsan eliacigi duymak istiyoruz ! ne olursa olsun nasil mümkün olur bilmiyorum , ama sesini daha cok duyurmali genclerden yardim istesin konussunlar halki bilinclendirsinler , ne makul bir düsünce , fazlasini infak et ! devlet hastanelerini bir gezin nelerle karsilasacaksiniz ! darülacizelerin durumlarinla kim ilgileniyor ? sosuz saygilarimizla selämlar tüm ihsan eliaciklara !

Avatar
YAVUZ BAYRAK 2013-08-16 18:40:08

bezdi̇k si̇zi̇n yalanlarinizdan dünyaya bi̇rtane li̇der geldi̇ oda receb tayi̇b erdoğandirr dünya uyurken misirdaki̇ katli̇ami̇ bi̇rdek o kinadaiii ama si̇zi̇n gözünüz kör kulaklariniz sağirdirrr cok uğraşirsini başa gelmeye cokkk