'ONE MİNUTE' ÇIKIŞI KURGUYDU...

Başbakan Erdoğan'ın hocalarından ve AKP'nin kurucuları arasında yer alan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'tan flaş açıklamalar

20 Temmuz 2014 Pazar 12:16
'ONE MİNUTE' ÇIKIŞI KURGUYDU...

 Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Milli Türk Talebe Birliği’nde hocalığını da yapan, AKP’nin kurucu kadrosundan ve eski milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Cemaat'in yayınlarından Bugün gazetesine verdiği röportajda Cemaat'e ve kurumlarına övgüler düzerken Erdoğan'ın Davos'taki "One Minute" çıkışının, Başbakan’ın danışmanları tarafından kurgulandığını söyledi.

"Suriye politikası başlangıçtan beri yanlıştır. Meslektaşım ve sevdiğim bir arkadaşım olan Ahmet Bey’e (Davutoğlu), herkesin içinde münasip bir dille de bunu ifade ettim, 13 Haziran 2012’de, Sabri Ülker’in evindeki duasında. Daha olaylar bu kadar yayılmamıştı. 'Hocam son olaylarla ilgili ne düşünüyorsunuz' diye sordu. 'Yanlış yapıyorsunuz. Harareti düşürün. Su bile 100 derecede kaynar. Kaynatmaya devam ederseniz, yarım saatte sudan eser kalmaz' dedim. 'Nedir yanlış' dedi. 'Üslup, karışma, muhaliflerin kim olduğunu bilmeme' dedim." diyen Yalçıntaş, Erdoğan'ın Davos çıkışı için şu ifadeleri kullandı: "Davos’ta Türkiye’yi temsil eden lider, aynı masada oturduğu kişiye, yanlış olmayan ama ağır laflar söylüyor. Heyecanla, o platformu terk ederken, bunun müteakip tepkilerini düşünmek lazım. Benim şüphem o ki, bunu danışmanları kurguladı. Benim intibaım odur. Bu gibi şeyler film sahnelerinde olur. Reel politikada elbette orada, ağırlığı olan sözler söylesin. Yapılmış cürmün saklanması beklenemez ama muhatabın cevabı beklenir. Sonra karşılığını verirsiniz, toplantı devam eder. Ama dramatik hale getirme, film setlerinde olur. Sonra neticelerini gördük. Danışmanlar ve bakanlar, Tayyip Bey’i yordular. Her şeyi ona götürüp, onun karar vermesini istediler. Bugünkü Tayyip Bey, dünkü Tayyip Bey değil!"

Yalçıntaş, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu içinse şunları söyledi: "Demokrasilerde bu çapta bir olay oldu mu, kabine istifasını verir ve yeni bir kabine kurulur. Erdoğan’ın seçip getirdiği adamlar, bunlar. 'Bunu tespit edemedim. Böyle bir şaibenin gölgesi üstümüze düşsün istemem' diyerek, hükümetin istifasını Abdullah Bey’e verecekti. Daha sonra yepyeni bir kabine kuracak, Cumhurbaşkanının onayından sonra, güvenoyunu da alarak icraata başlayacaktı. Savcıların iddianamelerinde Başbakan’ın kendisine dair bir suç yok ki! O üç bakanı da adalete terk edersin, adalet üzerinde birtakım girişimlerde bulunmazsın."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.07.2014 14:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol