Önce HDP Sonra da CHP'ye Operasyon Geliyor!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Gara katliamını anımsatarak, “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sözlerinin perde arkasında, HDP’nin kapatılması ve CHP’li vekiller hakkında fezlekelerin düzenlenmesi olduğu bildirildi.

17 Şubat 2021 Çarşamba 13:12
Önce HDP Sonra da CHP'ye Operasyon Geliyor!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, dünkü grup toplantısında, HDP’ye yönelik, “İp inceldiği yerden kopsun. Gara’dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sözlerinin ardında, “HDP’ye yönelik operasyonlar” bulunuyor.”

İlk olarak anayasa ve adalet komisyonlarından oluşan Karma Komisyon’un toplanarak, “milletvekillerinin fezlekelerini görüşmesi” planlanıyor. Komisyonda, “milletvekillerinin öncelikle dokunulmazlıklarının kaldırılması” gündeme getirilecek. Sonrasında ise “dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekilleri ile ilgili yargı yolu açılacak.” Komisyonda, bin 300’ün üzerinde milletvekiline ait fezleke bulunuyor. HDP’den sonra hakkında en fazla fezleke bulunan milletvekili CHP’de. Komisyonun önce HDP’li milletvekillerinin, sonrasında ise CHP’li milletvekillerine ait fezlekeleri gündeme alması bekleniyor. Daha önce “terörist cenazelerine katıldıkları” iddiasıyla iktidarın hedef aldığı CHP’li Sezgin Tanrıkulu ve CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi gibi isimler hakkında da “yeni fezlekelerin düzenlenebileceği ve komisyona havale edilebileceği” ileri sürülüyor.

İktidar kanadının daha önce “muhalefetin ‘erken seçim hazırlığı’ söylemini kullanabileceği gerekçesiyle, SPY ile ilgili düzenlemeyi 2022’de TBMM’ye getireceği” konuşuluyordu. Gara şehitleri sonrası düzenlemenin de “vakit kaybetmeden” Meclis’e sunulacağına dikkat çekiliyor. Düzenlemede “siyasi partiler ile ilgili” yeni yaptırımların da bulunacağına işaret ediliyor. “Bir siyasi partinin terör örgütüyle doğrudan veya dolaylı bir şekilde iltisaklı olması halinde, o siyasi partinin hazine yardımının kesilmesi” ile ilgili hükmün de yasaya ekleneceği” belirtilirken, “Hazine yardımından mahrum kalan partiler hakkında kapatma davası açılabilmesine yönelik adım atılabileceği” belirtiliyor.

BAŞSAVCILIĞIN OPERASYONU ÖRNEK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gara’daki 13 şehidin ardından sosyal medya hesabından “provokatif paylaşımları” nedeniyle HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile Hüda Kaya hakkında soruşturma başlatmıştı. HDP’nin kapatılması ile ilgili açılması öngörülen kapatma davasında da başsavcılığın başlattığı operasyonun “örnek teşkil edeceği” ifade ediliyor. Ayrıca HDP Diyarbakır il binasında “çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin ifadelerinin de yer alabileceği” de belirtiliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.02.2021 13:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol