OHH! YAŞASIN DEVLET...

Binlerce metrekarelik alan, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın çocuklarına fuar yapması için devrediliyor

13 Mayıs 2014 Salı 11:16
OHH! YAŞASIN DEVLET...

 İstanbul’daki binlerce metrekare hazine arazisi satılıyor. Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın çocuklarının sahibi oldukları firmalar Tuzla’da özelleştirilecek hazine arazilerini “fuar alanı ve ileri teknoloji endüstri parkı” yapmak için alıyor. Teknoloji Parkı 62 bin 50 metrekare. Fuar alanı ise 5 bin, 63 bin, 48 bin, 19 bin, 18 bin metrekare olmak üzere 5 ayrı bölümden oluşuyor. Küçükçekmece Sefaköy’deki 16 bin metrekarelik hazine arazisi de “prestij hizmet alanı” olarak satılıyor. Tuzla’daki 123 bin metrekarelik hazine arazisi ise “gelişme konut alanı” olarak özelleştiriliyor.

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır'ın haberine göre; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun soru önergesini yanıtlarken, özelleştirme kapsam ve programına alınan İstanbul’daki Maliye Hazinesi’ne ait taşınmazlar hakkında bilgi verdi. Yanıta göre, İstanbul’da satılacak olan hazine taşınmazları şöyle:

*Küçükçekmece Sefaköy-K.Tepe’de bulunan 16 bin 527 metrekare hazine arazisi prestij hizmet alanı olarak satılıyor. Alanın imar planı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlandı. İhaleye en yüksek teklifi 70 milyon lira ile Babacan Grup Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ verdi. İhalede satış kararı 10 Ocak’ta Özelleştirme Yüksek Kurulu’na gönderildi.

* Tuzla Aydınlı’daki 144, 145, 146, 147, 154 ada parselli 5 bin 655, 63 bin 552, 48 bin 172, 19 bin 931, 18 bin 460 metrekare yüzölçümlü Maliye Hazinesi’ne ait “fuar alanı” imarlı arazilerin satışında en yüksek teklifi eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın çocuklarının sahibi olduğu Telemobil Bilgi İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ-AB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ OGG (82 milyon lira) verdi. İmar planları Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan alanlara ilişkin satış kararı Özelleştirme Yüksek Kurulu’na gönderildi.

* Tuzla Aydınlı’daki 26 bin 833, 28 bin 976, 30 bin 27 metrekare hazine arazisi “kentsel çalışma alanı” olarak ihale edildi. İhaleye Erne Mühendislik Turizm İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ 66 milyon lira ile en yüksek teklifi verdi. Ancak ihale itiraz üzerine iptal edildi.

* Tuzla Aydınlı’daki 123 bin 596 metrekare hazine arazisi “gelişme konut alanı” olarak özelleştirme kapsamına alındı. İhalede en yüksek teklif İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi’nden (75 milyon 500 bin lira) geldi. İmar planı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan alanın satış kararı Özelleştirme Yüksek Kurulu’na gönderildi.

* Tuzla Aydınlı’daki 62 bin 50 metrekarelik hazine arazisi “ileri teknoloji endüstri parkı” yapılması amacıyla özelleştirildi. İhalede en yüksek teklifi yine eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın çocuklarının sahibi oldukları Telemobil Bilgi İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ-AB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ OGG (11 milyon 150 bin lira) verdi. Karar, Özelleştirme Yüksek Kurulu’na gönderildi.

Yat limanı da satılıyor

Bu arada Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş’ye ait Kadıköy’deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı da bir bütün halinde 30 yıl süre ile “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştiriliyor. İhalede son teklif verme günü dün sona erdi. İstanbul Sarıyer İstinye’de yer alan toplam 158 bin 497 metrekare yüzölçümlü taşınmazların satışında da son teklifler bugün alınacak.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.05.2014 11:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol