OHH NE ALA, YAŞASIN KARABELA!

Başbakan Erdoğan'ın, 'Kızımı kimseye duyurmadan Araklı'da okuttum' dediği İmam Hatip Lisesi müdürü Başbakanlık Müşaviri, oğlu da milletvekili adayı oldu.

26 Kasım 2013 Salı 12:29
OHH NE ALA, YAŞASIN KARABELA!

  Başbakan Erdoğan, Trabzon gezisi sırasında ''Kızımı kimseye duyurmadan Araklı'da okuttum'' dedi ve olayın perde arkası da ortaya çıktı. Sümeyye Erdoğan'ın okuduğu Araklı İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Karabela'nın daha sonra Başbakanlık müşaviri olduğu, oğlu Yunus Karabela'nın da AKP'den Trabzon milletvekili adayı gösterildiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan önceki gün Trabzon'un Araklı ilçesinde yaptığı konuşmada, ''Benim kızım İmam Hatip okuyamamayla karşı karşıya kaldı. Katsayı engeline, başörtü engeline takıldı. İlk defa açıklıyorum. Kızımı Araklı’ya gönderdim, kimseye duyurmadan, burada okuttum''' dedi. 

1985 doğumlu olan Sümeyye Erdoğan, Trabzon'a bağlı Araklı İmam Hatip Lisesinde 1232 okul numarası ile okudu ve 2001-2002 öğrenim yılında 844 numaralı diploma ile mezun oldu. 

Araklı İmam Hatip Lisesinin o dönem Müdürü olan ve Sümeyye Erdoğan'ın okumasına yardım eden Hasan Karabela ise Başbakan Erdoğan'ın Fatih İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşıydı. Karabela Aralık 2010'da Başbakanlık Müşavirliğine getirildi. 

Karabela'nın göz doktoru olan oğlu Yunus Karabela ise, 2011 seçimlerinde AK Partiden Trabzon milletvekili adayı gösterildi. Ancak seçimlerde AKP bu ilden 4 milletvekili çıkardı ve 5. sırada olan Karabela seçilemedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.11.2013 12:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol