ÖCALAN'IN MESAJINI OKUDU

BDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan’la yapılan görüşme sonrası Öcalan’ın mesajlarını açıkladı.

08 Haziran 2013 Cumartesi 11:43
ÖCALAN'IN MESAJINI OKUDU

 İmralı Adası'na BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'la giderek Abdullah Öcalan'la görüşen BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP İstanbul il binasında basın toplantısı yaptı. Toplantıya Sebahat Tuncel ve Pervin Buldan 'da katıldı. 

Yapılan basın toplantısında konuşan Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan’ın ilettiği mesajını açıkladı. Demirtaş, Öcalan’ın "Öncelikle herkese selam ve saygılarımı sunuyorum. İçinde bulunduğum süreci sağlıklı yürütmek için devletle olan görüşmelerim devam ediyor. Şu anda devam eden çatışmasızlık ortamı tümüyle benim çabam ve inisiyatifimle gelişmiştir. Şu ana kadar üzerime düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdim. Umarım hükümet de kendi üzerine düşen sorumluluklara aynı ciddiyetle yaklaşır. Bu dönemde beni kullanıp aldatabileceğini düşünenler yanılıyor. Tarihi sorumluluklarımın farkında olan bir önderim. Çabalarım daha fazla demokrasi ve özgürlük için. Muhataplarımın da bu fırsatı doğru değerlendirerek aynı çaba içinde olmalarını diliyorum." dediğini belirtti. 

ÖCALAN'IN GEZİ YORUMU:DİRENİŞİ ANLAMLI BULUYOR VE SELAMLIYORUM

Demirtaş, Öcalan’ın Gezi Parkı ile ilgili olarak da "Direnişi anlamlı buluyor ve selamlıyorum. Elbetteki bu duruş yeni bir siyasal kırılma yaratmıştır. Ancak hiç kimse ulusalcı, milliyetçi, darbeci çevrelere de kendini kullandırmamalı. Bu hareketin onların denetimine girmesine Türkiyeli demokrat, devrimci, yurtsever ve ilerici çevreler izin vermelidir" dediğini belirtti. 

"HÜKÜMETİN HEYETLERİMİZE YÖNELİK DİZAYN ETME ANLAYIŞINI BİZ KABUL ETMİYORUZ"

İmralı’ya giden heyetle ilgili soruları da yanıtlayan Demirtaş, "Hükümetin İmralı'ya gidecek heyete kendi keyfince müdahalelerini kabul etmiyoruz" deyerek, bir daha aynı durumla karşılaşılması üzerine tutumlarının daha farklı olacağını belirtti. 

Toplantının 3 saat sürdüğünü dile getiren Demirtaş, önce Abdullah Öcalan’ın avukatlarının tutuklu olmasını da eleştirdi. Bİr basın mensubunun Sırrı Süreyya Önder'in heyette yer almaması ile ilgili bir soruya ise " Az önce bu konuyla ilgili görüşümüzü belirttim arkadaşlar. Çok net ifade etttim. Hükümetin heyetlerimize yönelik dizayn etme anlayışını biz kabul etmiyoruz. Bu seferki gidişimiz dediğim gibi Öcalan'a ve yürütülen sürece duyduğumuz saygıdan ötürüydü. Yoksa hükümetin tutumunu kabul ettiğimizden değildi. Bunun böyle bilinmesi gerekir" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.06.2013 11:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol