ÖCALAN 'ANKARA'DA BOMBASI...

MHP lideri Bahçeli, Abdullah Öcalan’ın İmralı’da olmadığı iddiaları karşısında Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in İmralı’ya gidip fotoğraf çektirmesini önerirken bir başka iddia ortalığı karıştırdı.

03 Temmuz 2012 Salı 10:51
ÖCALAN 'ANKARA'DA BOMBASI...

 Balkan gezisi dönüşü gazetecilere değerlendirmelerde bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan’ın İmralı’da olmadığı iddiaları karşısında Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in İmralı’ya gidip fotoğraf çektirmesini önerdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’nın Başbakan Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşme sonrasındaki açıklamalarında yeni bir şey olmadığını savundu. Hürriyet gazetesine konuşan Bahçeli, “Başbakanın, siyasi nezaket içerisinde görüşme hakkında Kemal Kılıçdaroğlu’nu da bilgilendirmesi lazım” dedi. Balkan ülkeleri gezisini tamamlayan Bahçeli, dönüşte İstanbul yakınlarında verdiği molada bir grup gazetecinin sorularını şöyle yanıtladı:
TEK SESSİZ ÖCALAN
“Zana’nın açıklamalarında yeni bir şey gözükmüyor. Çünkü çok eskiden bu yana PKK’nın bazı örgütsel yapılanma içerisinde nerede bir toplantı yapılmışsa bu talepler vurgulanmıştır. Dolayısıyla bu PKK talebidir ve yeni bir talep de değildir. Leyla Zana hanımefendinin bu görüşmeden sonra açıklamadığı hususlar var ise bunu kamuoyu merak eder. Bizim sözde Kürt sorununun çözümü ile alakalı iktidar ve anamuhalefet partisinin biraraya geliş sürecinde tek sessiz kalan, herhangi bir yorumunu duymadığımız kişi İmralı’da bulunan Abdullah Öcalan olmuştur. Geçmişte avukatları aracılığıyla her konuda konuşan, Kandil’den tutun, Ankara’daki siyasallaşma kapsamında bütün elemanlarına görüşler, talimatlar bildiren, özetle örgütü yöneten bir kişinin geleceği ile ilgili tartışmaların yoğunlaştığı bir ortamda sessiz kalmış olması ‘Acaba Öcalan İmralı’da mı’ sorusunu akla getirmiştir ve bunu vurgulamıştım. Geçen süre içerisinde demek ki İmralı’da olup olmadığı noktasında hem Başbakanın hem de Adalet Bakanının biraz kaçamak yanıtlar vermesi konuyu, tartışmayı derinleştirmiştir. Şimdi sonuç nereye kadar varacaktır.
ABD İDDİASI
(Öcalan’ın ABD’lilerle görüştürüldüğü iddiası) Bu Amerikalılar ile görüşme konusu ilginçtir. Bu iddianın arkasında mutlaka iktidarın durması lazım. Gerçeği halka anlatmak mecburiyetindeler. Niçin görüşüyorlar, neden ‘Hayır böyle bir görüşme olmadı’ diyemiyorlar. Ama kimsenin İmralı’ya gitmeyi düşünmediği bir ortamda, ‘Merak eden varsa İmralı’ya gelsin’ demek yerine kendisinin İmralı’ya gidip bir fotoğraf çektirmesi daha doğru olur. Adalet Bakanı fotoğraf çektirsin.”
ERGİN: İDDİALAR YALAN
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Abdullah Öcalan’ın Ankara’da bulunduğuna ilişkin bilgiler aldıklarını söyledi. Sakık, 3’üncü yargı paketinin önceki geceki görüşmeleri sırasında Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, “Öcalan’ın dün (önceki) Ankara’da bir mekanda olduğuna dair bizler de bazı haberler aldık, doğru mu?” dedi. Ergin iddiayı reddederek, “Bu iddialar temelsizdir. Külliyen yanlıştır diye reddettiğimiz bir iddiadır” yanıtını verdi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı da dün yaptığı açıklamada, “Öcalan İmralı dışına hiçbir şekilde çıkarılmamıştır” dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol