OBAMA TELEFONA ÇIKMIYOR!

Başbakan Tayyip Erdoğan, ABD’nin Mısır’a, Suriye’ye ve Filistin’e yönelik yaklaşımını anlayamadığını belirterek, “Ne yazık ki Obama ile görüşemiyoruz” dedi.

23 Temmuz 2014 Çarşamba 15:07
OBAMA TELEFONA ÇIKMIYOR!

 Önceki gün ATV’de yayınlanan “Başbakan’la Gündem Özel” programına katılan Erdoğan, “Biden (ABD Dışişleri Bakanı) ile Irak meselesinde görüşüyoruz. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza söyledim ‘Bir de siz arayın, şu konuyu Sayın Obama ile bizzat siz görüşün’ diye. Aramak istedi ama netice ne oldu bilmiyorum. Biden beni arıyor, ben onu arıyorum. Bu süreç içerisinde ben adalet beklerim” diye yanıtladı. Dünkü Ak Parti Grubu’nda da Filistin atkısı ile kürsüye çıkan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

-Gezi’de başaramadıklarını, 17 ve 25 Aralık’ta, 30 Mart’ta başaramadıklarını şimdi 10 Ağustos’ta başarmaya çalışıyorlar. İsrail zulmüne ses çıkarmayacak, Gazze için sesini yükseltmeyecek, dengeleri gözetecek, sessiz, tepkisiz bir cumhurbaşkanı ile Türkiye’yi susturmak, sindirmek istiyorlar. Türkiye’nin de İsrail için nöbet tutmasını istiyorlar. İsrail’e nöbetçi hükümet, nöbetçi cumhurbaşkanı çıkarmak için yapılan tüm tuzaklara göğsümüzü siper edeceğiz. Bunların hesaba katmadıkları nokta Türkiye eski Türkiye değil, gündem dayatamazsınız. Biz susarsak, biz susturulursak bilin ki kaybeden sadece Gazze değil, kaybeden Türkiye’nin bağımsızlığı olacak. Onun için susmayacağız.

-(‘Türkiye, İsrail’e jet yakıtı satıyor’ iddialarıyla ilgili) Dürüst olun dürüst. Zaten çıkınınızda tek şey var, yalan, iftira, takiye... Siz busunuz. Enerji Bakanım kaç kez açıkladı. Böyle bir şey söz konusu değil. Ama bunlar öyle ciddi anlamda yalanı meslek edinmişler ki. Buraya İsrail’in uçağı gelir, havalimanından kendi yakıtını alır, bu her ulus için gittiği ülkelerde, bakımını yaptırır, yakıtını alır ve yoluna devam eder. Bunu İsrail’e jet yakıtı vermek olarak takdim ediyorsanız, ona söyleyecek bir şey yok. Aynı şekilde 40’a aşkın uçağımızda her hafta Tel Aviv’e gidiyor. Onlar da orada yakıtını alıyor. Duyguların egemen olduğu değil, aklın, ilmin, tecrübenin, deneyimin egemen olması gereken bir dünyada yaşıyoruz. Çıkmış Kılıçdaroğlu ne diyor, Kürecik’teki radar İsrail’e bilgi veriyormuş. Vay gafil, bu ne cehalet. Omurgalı olun omurgalı, şerefli olun şerefli, ecdadınız gibi dik durun, dik durmayı öğrenin. Bir NATO üyesi olmamız hasebiyle talebimiz üzerine, bizim savunmamızda kullanılmak üzere buralara getirilmiş radarlardır ve füzelerdir. Bunu bilmeyecek kadar cahil. Kaldı ki İsrail’in zaten böyle bir şeye ihtiyacı yok çünkü onun haber alma kaynakları çok daha farklı. CHP, İsrail’e tek bir söz söylemiyor sabah akşam hükümete iftira atıyor. Anamuhalefet partisinin genel müdürü Kürecik’teki radarın ne işe yaradığını nasıl çalıştığını bilmez mi? Bir insan kendi ülkesine bu kadar Fransız olur mu? Cehalet paçalarından akıyor. İsrail zulmünü örtmek adına kendisini rezil etmekten bile kaçınmıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.07.2014 15:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol