O ŞARTI AÇIKLADI...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın çözüm sürecine katılmak için tek bir şartları olduğunu açıkladı.

09 Aralık 2014 Salı 11:03
O ŞARTI AÇIKLADI...

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) çözüm süreciyle ilgili flaş bir açıklama yaptı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edip Semih Yalçın, partisinin çözüm sürecine katılmak için tek bir şartı olduğunu, o şartın da 'PKK'nın kayıtsız şartsız silah bırakması olduğunu' dile getirdi.

 
Yalçın, Radikal gazetesine verdiği röportajda partisinin Güneydoğu'dan oy alamama sebebini "Bölgede cinayet, infaz, şiddet, cebir ve tehditle oluşturulan öyle bir korku atmosferi var ki vatandaşlar gerçek fikir ve niyetini ortaya koyamıyor" şeklinde açıkladı. Yalçın, barışı konuşmak için tek şartın PKK'nın kayıtsız şartsız silah bırakması olduğunu vurguladı.
 
İşte o röportajdan çarpıcı satırlar:
 
MHP ister iktidarda olsun ister koalisyonda veya muhalefette sözde çözüm süreciyle ilgili tutumu asla değişmeyecektir. Çünkü Türkiye'nin sorunları çözüm gelsin, barış olsun, analar ağamasın gibi maskaralıklarla PKK'yı devlet karşısında muhatap hâline getiren, elini güçlendiren bütün oluşumlar tersyüz edilecektir. MHP, Türkiye'de büyük bir kardeşlik ve barış hamlesi başlatmakla birlikte terörizme asla taviz vermeyecektir. Devlet ile teröristle pazarlık edilmeyeceğine göre başından beri söylediğimiz gibi teröristler kendilerine devletin müşfik ellerine bırakmadıktan tamamen silahlarını bırakıp kayıtsız şartsız eylemlerine son vermedikten sonra kesinlikle toplumsal barış konuşulmayacaktır.
 
"IŞİD'İN ÜLKEYE YAYILMASININ NEDENİ HÜKÜMETİN MAHZURLU DİNİ EĞİLİMLERİ"
Urfa, Kilis, Gaziantep, Hatay gibi sınırdaki illerle mülteci akınına uğrayan Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana ve Mersin gibi güney illerindeki halk; ortaya çıkan kaosun ve güvenliksiz ortamın AKP'nin hatalı dış politikalarının eseri olduğunu çıplak şekilde görmüştür. AKP'nin Suriye lideri Esad'ı devirmeye yönelik politikaları tutmamış, IŞİD gibi yeni terör belaları başımıza sarılmıştır. Üstelik bu IŞİD'in militanları Türkiye'de cirit atmakta, serbestçe eleman devşirmektedir. Bunlara hükûmetin mahzurlu dinî eğilimleri dolayısıyla destek verdiği de bilinmektedir. MHP, bölgede olup bitenler karşısında iktidarın doğru işler yapması için gereken desteği vermiştir. Partimizin tezkere konusunda olumlu oy kullanması buna örnektir. Ancak bu da kötüye kullanılarak dün PKK'ya yardım ve yataklık yapan peşmergenin topraklarımızdan geçmesine izin verilmiştir. Türkiye, ABD ne istiyorsa bölgede ona uymak zorunda bırakılmıştır. Elbette bu hataların bir bedeli olacaktır. Elbette vatandaşlarımız bu affedilmez hataları sorgulayacaktır. 2015 seçimlerinde halk, bu gerçekleri göz önüne getirerek tercihini yapacaktır. Bu şartlarda hep haklılığı ortaya çıkan MHP'nin en çok tercih edilen parti olacağı inancındayız. Halk AKP iktidarının Türkiye'yi getirdiği nokta hakkındaki acı gerçekleri artık görmeye başlamıştır. Milletin başına bu kadar çorap ören bir iktidardan kurtulmak için partimize şans ve fırsat verecektir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.12.2014 11:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol