O MADDEYİ DE KABUL ETTİLER...

Milliyetçi kimliği ile bilinen Gazeteci Arslan Bulut, hükümet ile PKK'nın mutabakata vardığı on madde arasında özellikle birine dikkat çekti. Bulut, 'Halkın tepkisini de iç güvenlik paketi ile önlemeyi amaçlıyorlar' dedi.

02 Mart 2015 Pazartesi 00:50
O MADDEYİ DE KABUL ETTİLER...
İşte Bulut'un o yazısı:

" Dolmabahçe Sarayı’ndaki Başbakanlık Ofisi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanları ile PKK terör örgütünün siyasi kanadı HDP’nin bir araya gelerek “Büyük barışın omurgası” diye açıkladıkları 10 madde ile ilgili bir ayrıntı var!
Ayrıntıyı yazan Milliyet muhabiri Burcu Karakaş diyor ki  “Önder’in sıraladığı 10 madde ile HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın geçen günlerde bir televizyon programında okuduğu 10 madde arasında bazı farklılıklar olduğu görüldü. Barış süreci için öne sürülen 10 madde içinde, 6, 8 ve 9. maddelerde değişiklik oldu. Demirtaş’ın televizyon ekranında okuduğu metindeki ‘Çözüm sürecinin yol açacağı yeni güvenlik yapısı’ ifadelerinin yer aldığı 6. madde, ‘Çözüm sürecinde demokrasi güvenlik ilişkisinin, kamu düzenini ve özgürlükleri koruyacak şekilde ele alınması’ şeklinde değiştirildi. Taslak metindeki 8. maddede ‘eşit mekanizmaların geliştirilmesi’ ifadesi ise ‘çoğulcu demokratik anlayışın geliştirilmesi’ olarak yazıldı. ‘Demokratik cumhuriyet, ortak vatan, milletin demokratik ölçülerle tanımlanması’ denilen 9. maddeye de, ‘çoğulcu demokratik sistem içerisinde yasal ve anayasal güvencelere kavuşturulması’ eklendi.” 

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin, böyle bir toplantı ve açıklama yaparak örgütün silâhsızlanma konferansı toplaması için dayattığı 10 maddeyi yerine getirme şartını kabul etmesi, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre devletin topraklarının bir kısmını bir terör örgütüne terk etmek suçu kapsamına girer.  Fakat Ege’de 16 adayı Yunanistan’a, Suriye’de Süleyman Şah Türbesi’ni de IŞİD terör örgütüne terk eden AKP hükümeti için toprak bırakmak artık sıradan bir eylem oldu!

Değiştirilen, daha doğrusu, AKP’li bakanların ricası ile güya yumuşatılan maddede  “Çözüm sürecinin yol açacağı yeni güvenlik yapısı” diyordu değil mi? Ne demektir bu? “Yeni Güvenlik Yapısı”, PKK’nın yeni kurulacak özerk bölgenin güvenlik gücü, yani ordusu olacağı anlamına geliyor! “Eşit mekanizma”dan kastedilen de TSK’nın PKK’yı “Yeni Güvenlik Yapısı” olarak tanıması...  
Yine cumhuriyetin, vatanın ve milletin demokratik ölçülerde yeniden tanımlanması, AKP’nin de savunduğu, milletin adının Türk Milleti olmaktan çıkarılması ve şimdilik Türkiyeli gibi ortak bir kavram kullanılarak, vatanın Türk vatanı değil, bütün etnik grupların ortak vatanı olduğunun Anayasa’ya yazılması anlamına geliyor.

Aslında 10 madde içine PKK’nın bugüne kadar açıkladığı bütün hedefler konulmuş durumda. Özgürlük, demokrasi, eşitlik gibi kavramlar ise AKP’nin kendi seçmenini kandırmaya devam edebilmesi için maddelere serpiştirilmiş...
Zaten Sırrı Süreyya Önder, “Başlangıcından bugüne bu sorun devletin dönüşümüyle ilişkilidir” diyerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin yerine yeni bir çok uluslu devlet kuracaklarını ilân etmiş oluyor!

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da daha sonra yaptığı açıklamada “Ortak açıklamaya yeni bir yol haritası diyebiliriz. Üzerinde müzakere yapılması için mutabakat sağlanan 10 madde konusunda anlaşma sağlanırsa PKK kongresini toplayacak. Ondan sonra yeni bir Türkiye’den söz edebiliriz” dedi!

PKK kongresinin toplanması, 10 madde konusunda uzlaşma şartına bağlı! Yoksa kongre toplanmayacak! Sonra ne olacak? Mart ayı geldiğine göre ne olacağını herkes tahmin etsin!

Buldan,  “İç güvenlik paketiyle ilgili bazı değişiklikler yapılacaktır. Geçen maddeler tekrar ele alınabilecek ve değiştirilebilecek. Bizim itiraz ettiğimiz haliyle çıkmayacak” dedi ama AKP adına Grup Başkanvekili Mahir Ünal,  “Böyle bir ön şart yok”  cevabını verdi.  
AKP iç güvenlik paketinden zerrece taviz vermiyor, çünkü PKK ile anlaşmaya karşı çıkabilecek ayaklanmaları, bu yasa ile bastırmayı planlıyor!"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.03.2015 01:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol