'O Kel Kafa Çıldıracak Şimdi'

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a övgüler dizerken, “Kel kafa çıldıracak” ifadesini kullandı. Gökçek’in sözleri ‘Süleyman Soylu’ya gönderme mi?’ sorusunu akıllara getirdi.

25 Ağustos 2020 Salı 10:58
'O Kel Kafa Çıldıracak Şimdi'

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya hesabından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘Yeni müjde gelebilir’ ifadelerini paylaşarak, “Hele o bir kel kafa var çıldıracak şimdi” diye yazdı.

Gökçek’in sözlerinin kabinede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik olduğu düşünülüyor.

Gökçek’in tartışmalara neden olacak söz konusu paylaşımı ise şöyle:

“Ya Berat Bakanım, dur hele, adamları iyice kudurtacan… Hele o bir kel kafa var çıldıracak şimdi”

"MEDYADA ALBAYRAK PR'I YAPILIYOR"

Öte yandan Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, “Yeni eksen Türkiye” afişi “Erdoğan 2023’e doğru hızla akan siyasi süreçte Albayrak’ın öne çıkması yönünde bir karar vermiş” yönünde okunabilir. Medyada çok açık bir Berat Albayrak PR’ı yapıldığını gözlüyorsunuz” diye yazdı.

Taşgetiren, Karadeniz’de doğal gaz bulunmasının ardından oluşturulan ve üst kısmında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bulunduğu “Yeni eksen Türkiye” afişleriyle ilgili, “Afişte konumlanma durumu, muhtemel ki Cumhurbaşkanı’nın bilgisi  çerçevesinde olmuştur! Eğer böyle ise durum şöyle okunabilir: Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023’e doğru hızla akan siyasi süreçte Berat Albayrak’ın öne çıkması yönünde bir karar vermiştir. Bu sebeple stratejik hedefleri onun açıklamasını öngörmüştür. Buraya kadar olabilme ihtimalinden söz edilebilir” değerlendirmesinde bulundu.
Medyada bazı köşelere bakıldığında çok açık bir Berat Albayrak PR’ı yapıldığını yazan Taşgetiren, “Ekranlara da yansıyor zaman zaman bu. Yer yer İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile örtülü bir rekabet bulunduğu yönündeki haberler de Berat Bey’le ilgili medya ataklarını anlamlı hale getiriyor” ifadesini kullandı.
“Ama ya afişteki o konumlanma da Cumhurbaşkanı’nın yönlendirmesi ile mi olmuştur?” diye soran Taşgetiren, “Buna ihtimal vermek zor görünüyor. Çünkü bu dizayn, Cumhurbaşkanı’nı fiilen ikinci planda gösteriyor. Bunun devlet düzeni içinde sağlıklı algılanması mümkün olmaz ve Tayyip Bey’in karakteri böyle bir şeye müsaade etmez. Bir de 2023’e kadar daha epeyce bir zaman var. Bir günün bile uzun zaman olduğu siyasette, Berat Bey’i hep stratejik hedefleri seslendiren, Cumhurbaşkanı’nı da geri plana iten bir manzarayı sürdürmek kolay olmaz. Birisi çıkıp ‘fiili olanı hukuki hale getirelim’ deyiverse ne olur!” diye yazdı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.08.2020 11:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol