“O BAKANI BİR DAKİKA TUTARSAM...“

Başbakan Erdoğan, YGS'deki kopya iddiaları ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'bakandan ÖSYM'ye mail' açıklamasıyla ilgili konuştu.

11 Mayıs 2011 Çarşamba 22:35
“O BAKANI BİR DAKİKA TUTARSAM...“

Başbakan Erdoğan, Kırklareli mitinginde YGS'yle ilgili son gelişmelere ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına değindi.

Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan, "...Sende zerre kadar onur varsa -bu kadar da ağır konuşuyorum- çıkarsın bu hükümetin o bakanını açıklarsın. O bakanı bu Başbakan bir dakika tutarsa, sen her sözü söyleyebilirsin" dedi.

YGS'deki iddialarla ilgili yargının takipsizlik kararı verdiğini hatırlatan Erdoğan, CHP liderine yine SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemle ilgili yüklendi.



Başbakan Erdoğan, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki mitingde konuştu.

CHP genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı iddiaları kanıtlamasını isteyen Başbakan Erdoğan, ''YGS, diye tutturdu, dedik ki 'bu iş yargıda, biz bunun takipçisiyiz, yanlışlık varsa, suiistimal varsa bunun üstüne gideriz' dedik. Yargı takipsizlik kararı verdi ne oldu?

Vaka ortada bunu da geç, tuttu diyor ki 'böyle böyle YGS'de bir bakan çıkmış, mail göndermiş, yeğenine oradan torpil yapmak istemiş' sende zerre kadar onur varsa -bu kadar da ağır konuşuyorum- çıkarsın bu hükümetin o bakanını açıklarsın. O bakanı bu Başbakan bir dakika tutarsa, sen her sözü söyleyebilirsin. Bütün hayatı iftiralarla dolu. Eğer böyle bir bakan varsa, bu Tayyip Erdoğan, partisinde tutarsa o bakanı...

Ben çünkü ne Bahçeliyim ne şuyum ne buyum. Bizim partimiz AK Parti, temiz siyaset sözü vererek geldik. Benim bir bakanım bunu yapamaz. Bugüne kadar bazı bakanlarla alakalı atılmış adımlar varsa bunun gerekçeleri vardır, bugün birçoğu milletvekili adayı olamadıysa nedenleri vardı. Milletvekillerim için de aynı şey geçerli. Onun da peşindeyiz, bir kaç gün için o iftirasının altında kalacak" şeklinde konuştu.

"ECEVİT'TEN VETO"

"Bay Kemal, senin döneminde SSK batıyordu, senden önce gayet iyi giden kurum senden sonra hep geriledi" diyen Erdoğan, "En sonunda burayı götüremiyor, merhum Ecevit'e gitti 'beni milletvekili adayı yap' dedi. Ecevit de 'sen başarısızsın' veto... Aday yapmadı, çünkü onu da batıracaktı. Geçen akşam çıkmış 'YÖK'ü kaldıracağım' diyor, hayırlı olsun, aynı programda 35 dakika sonra 'toplanan harçları YÖK'e aktaracağım' diyor'' dedi.

"PADİŞAH DEĞİLİM"

Öte yandan Erdoğan, mitingdeki ''Padişah Erdoğan'' sloganlarına ''hayır hayır ben padişah değilim'' diye karşılık verdi ve ''Biz, milletimize efendi olmaya değil, hizmetkarı olmaya geldik. Biz, bu milletin hizmetkarıyız. Bu hizmetler karşısında, benim aziz milletim sadece 'Allah razı olsun' desin yeter''dedi.

PINARHİSAR'A ÖZEL İLGİ

Pınarhisar İlçe Teşkilatının pankartını gören Erdağan, ''Pınarhisar sana selam olsun. Çıraklığın da kalfalığın da ustalığın da projesini Pınarhisar'da yaptık. Benim dünyamda Pınarhisar'ın, Kırklareli'nin özel bir yeri var. Yani bizim yolumuz, Pınarhisar'dan, Kırklareli'den geçti. Buraya geldik ama milletim getirdi, milletim görevlendirdi'' dedi.

Başbakan Erdoğan daha sonra miting için Edirne'ye gitti.





Son Güncelleme: 06.10.2021 14:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol