O Bakan Kesin Gidici!..

AKP'de seçim yenilgisinin ardından sular ısındı. Kulislerde sadece kabinede değil, teşkilatlarda da kapsamlı değişiklik yapılacağı konuşuluyor. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, tansiyonu yükselten açıklamaları ile de revizyonun “banko ismi” olarak görülüyor

04 Nisan 2019 Perşembe 09:28
O Bakan Kesin Gidici!..

İstanbul, Ankara ve Antalya’nın da aralarında bulunduğu 14 ildeki seçim yenilgisinin ardından AKP’de başlayan sarsıntı büyüyor.Birgün gazetesinden Nurcan Gökdemir'in haberine göre kabine revizyonu için çalışmaya başladığı bilinen partinin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde “olağanüstü kongre” ile parti teşkilatının yanı sıra genel merkez yönetimini de yeniden şekillendirme planının bulunduğu bildiriliyor.

İstanbul seçimini kaybeden Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması beklenirken, seçim başarısızlığında etkili olan isimler arasında Berat Albayrak, Süleyman Soylu ve Bekir Pakdemirli’nin isimleri öne çıkıyor. AKP’nin 24 Haziran sonrası kurulan yeni sistemde kendisini oylattığı ilk seçimde ortaya çıkan başarısızlık mercek altına alındı. Kampanyayı ağırlıklı olarak tek başına yürütmesine karşın sorumlu arayışına başlayan Erdoğan’ın hazırlanmasını istediği raporu beklemeden çalışmaya başladığı, ilk adımı kabine revizyonu ile atacağı konuşuluyor. 

Bilindiği üzere Tarım Bakanı Pakdemirli'nin özellikle seçime on gün kala muhalefete yönelik kullandığı 'adiler' sözcüğü büyük tepki toplamıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.04.2019 09:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol