"O AFİŞİ KAFASINDA PARÇALARDIM..."

CHP'nin Bursa'da düzenlediği mitingde bir vatandaşın astığı "AKP'ye oy vermeyeceğim çünkü beyinsiz değilim' afişini hatırlatan Bülent Arınç, açtı ağzını yumdu gözünü...

11 Haziran 2011 Cumartesi 13:16

 "Biz 70 bin kişiyle miting yaptık. Bizim afişlerimizin içinde CHP'yi rencide edecek bir şey gördünüz mü? Kılıçdaroğlu'nun şahsına ya da CHP'nin şahsı manevisine biz hakaret ettik mi? Etmedik. O mitingde tüm Ak Partililere bir hakaret vardı. Kendini bilmez, edepsiz bir adam bir pankart açmış. Ak Parti'ye oy veren milyonlara sen beyinsiz demek rezaletini nasıl gösteriyorsun. Ben buradan öyle bir tablo görsem bir genel başkana yakışır bir şekilde. Oradaki CHP'lilerden önce, yanımdaki arkadaşa gidip 'hemen şu afişi kaldırın, onu oraya götüren adamı da tespit edin, parti ile ilişiğini kesin' derdim. Ya da şöyle derdim 'Bu yaptığınız çok yanlış bir şey. Biz CHP olarak bunu kabul etmiyoruz'. Veya kendim giderdim oraya, ulaşabilirsen alırdım o afişi adamın kafasında parçalardım. 'Sen nasıl olurda bu memlekette Ak Parti'ye oy vermek isteyenlere 'beyinsiz' diye bilirsin a beyinsiz adam' der, ondan hesabını sorardım. Ama Bay Kemal çok memnun"

Osmangazi İlçesi'nin Çiftehavuzlar Mahallesi'nde nokta mitingi düzenleyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partililere seslenerek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da yüklendi.

Kılıçdaroğlu'nun Hakkari mitinginde söylediği 'Demokratik özeklik' sözünü eleştiren Arınç, "Niye Bursa'da bunu söylemiyorsun. Niye Hakkari'de söylüyorsun? Altına kırmızı halılar serilsin, dükkanlar açılsın, BDP'liler miting meydanına gelsin diye mi? Olmaz olsun böyle popülizm. Elbette yerel yönetimler güçlendirilecek ama BDP'lilerin istediği demokratik özerlikle senin konuştuğun bir değil ki. Eğer birse yandık zaten. Demek ki sende KCK davası sanıklarına mesaj gönderip. Başsavcılara karşı 'Bu adamları sal derken' Doğu'dan ve Güneydoğu'dan sadece oy almanın hesabını yapıyorsun. Bütün bunlar yanlış. Ülkemizi zor noktaya sokacak şeyler. Böyle bir ana muhalefet partisi ciddi olabilir mi? Batman'a gidiyor genel aftan söz ediyor. Geçmişte genel aftan söz edildiğinde Baykal derdi ki, 'Bunlar Apo'yu salmak istiyorlar' ama kendinden sonraki genel başkan bunu söyleyebiliyor. Batman'dan Ankara'ya dönüyor yarım saat sonra çark ediyor. Yanındaki genel başkan yardımcısı 'Biz Silivri sanıklarını alacağız aday yapacağız' diyor. 'Gazeteciler Kılıçdaroğlu'na soruyorlar. 'Hayır öyle bir şey olmayacak' diyor. 3 gün sonra bakıyorsunuz Silivri'deki sanıklar CHP'nin aday listesinde. Yani her söylediğin 3 gün sonra değil 3 saat sonra yalanlayan, tekzip eden birine iktidar nasıl teslim edilir" dedi. 

PKK'LILARI SSK'YA ALDI

CHP'nin seçimler öncesi hazırladığı projeleri eleştiren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Yandık vallahi, bitik, tükendik. Bu beyefendinin geçmişte hiçbir siyasi tecrübesi yok. İki aylık bakanlık bile yapmamış. Hükümetlerde bulunmamış. Sadece buna SSK genel müdürlüğünü vermişler. O da orayı batırmış. İflas ettirmiş. Sabıkası çok. Yaptığı şeyler, Tunceli'den ne kadar akrabası varsa imtansız SSK'da işe başlatmak. Bunun da belgeleri var. Ne kadar PKK ile ilişkili eski hükümlü varsa. Sanki başka hükümlü yok. Hırsızlıktan sabıkalı bir adamı eski hükümlü olarak almakta olabilirdi. Ama ne gariptir ki PKK örgütü ile bağlantılı eylem yapmaktan sanık 60 kişiyi bir günde işe almış. Bunların hiç birisi tesadüf değil. Bu eksikliklerle sen nasıl inandırıcı olabilirsin" dedi.

CHP'nin iktidara gelemeyeceğini söyleyen Arınç, "Televizyonda Cumhuriyet Halk Partisi'nin ne zaman tek başına iktidar olduğunu sorsam. İnanın ki bütün yarışmacılar D şıkkını işaretleyecek. D şıkkında ne yazıyor 'Hiçbir zaman'. Olur ki böyle bir sınav girerseniz. Show'da, Star'da bir yarışta olurda 'CHP ne zaman iktidar oldu' diye sorarlarsa. Yumurtaları aynı kefeye koymayın, yanlış yapmayın" şeklinde konuştu.

GÜZEL LAF ETTİN AMA İÇİNDEN KONUŞ

Miting sırasında bir vatandaşın 'Bartelemos ruhban okulu açmak istiyor. Bizde medreselerimizi açalım' demesi üzerine Arınç, "Allah korusun şimdi karıştırma onları. Güzel şeyler söylüyorsun da biraz içinden konuş. Burada çok heyecanlı bir arkadaşımız var güzel bir laf etti ama sadece ben duymuş olayım. Anladım" dedi.

DHA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Kardelen 2011-06-11 15:08:23

niye bu kadar kızdınız sizin söylediklerinizin yanında bu vatandaşımızın pankartı hiç birşey degil sonuçda içindekini dışarı dökmüş o afişi adamın kafasında parcalardım diyorsunuz ya bursa vatandaşı sizin kafanıza calmasın pankartları ne kolay hemen chp ye suclamak degilmi. sizlerin yaptıgınız onca hakeretleri görmeyipde gariban bi vatandaşla ugraşıyorsunuz.

Avatar
YALANCI ARIÇ DEYİLİM 2011-06-11 20:45:34

KILÇTAROGLUNU TAŞLARKEN SİZ TAŞLAYAN ŞAHISLA BERABE OLMADINIZMI, SİZ DİZ BOTU YALANLARDAN BIKMADINIZMI AFİŞİ ASAN DOĞRU ASMIŞ ATATÜRK İLKELERİNE KARŞI CIKAN SİZ DEYİLMİSİNİZ ATATÜRKÜN BIRAKMIŞ OLDUGU MİRASI SİZ SATMADINIZMI BEYİNSİZLER ŞİMDİDE KALKMIŞ ŞUNU YAPARDIM BUNU YAPARDIM DİYEBİLİYORSUNUZ UTANMADAN