'NEDEN TÜM AYRINTILARLA İLGİLENİYOR'

CHP'li Oran'dan Başbakan'a: Dostunuza ait villalar için neden bizzat kınızın tüm ayrıntılarla ilgileniyor?

15 Şubat 2014 Cumartesi 13:42
'NEDEN TÜM AYRINTILARLA İLGİLENİYOR'

 CHP'li Umut Oran, Urla'daki villalar ile ilgili verdiği soru önergesinde; "Size ait olmayan ve "bir dostunuza" ait olduğunu ifade ettiğiniz villaların tuvaletleri, havuzu, bahçe yapısı gibi teknik ayrıntılarıyla ilgilenmesi için kızınız Sümeyye Erdoğan'ı siz mi görevlendirdiniz? Dostunuza ait villalar için neden bizzat kızınız tüm ayrıntılarla ilgileniyor?" diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde Urla'daki villalar ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Latif Topbaş ile yaptığı iddia edilen ses kayıtlarını TBMM gündemine taşıdı. Oran, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergede şu soruları yöneltti; " Urla'da size ait olduğu iddia edilen villaların bulunduğu arsanın Google earth'ün 2012 tarihli görüntülerde boş olduğu görülmektedir. Bu villaların inşa tarihi nedir, müteahhitti kimdir, son bir yılda inşa edildiği ortaya çıkan bu villalar için neden 35 yıl önce inşa edilmişlerdir diye söylediniz?
-Size ait olmayan ve "bir dostunuza" ait olduğunu ifade ettiğiniz villaların tuvaletleri, havuzu, bahçe yapısı gibi teknik ayrıntılarıyla ilgilenmesi için kızınız Sümeyye Erdoğan'ı siz mi görevlendirdiniz? Dostunuza ait villalar için neden bizzat kızınız tüm ayrıntılarla ilgileniyor?
-Kamuoyuna yansıyan konuşmalarda villaların banyosunda yapılacak olan tuvaletlerle ilgili olarak Latif Topbaş'ın sizin talimatınızı beklediği, bu kapsamda size "yanlış anlamadıysam sen bana yatak odasının üstündeki banyonun üstünde iki ayrı tuvalet olsun dedin. İkisinde de alafranga tuvalet yanına da birer tane bide olsun dedin değil mi?" diye sorduğu, sizin de kendisine "bide ne?" dediğiniz daha sonra Latif Topbaş'ın detaylı bir şekilde bide tanımı yaptığı "tuvaletten kalkıp orada fışkiyeyle yıkamak için taharet almak için ona lüzum var mı" yönünde bilgilendirmede bulunduğu bunun üstüne de sizin "yok" diyerek bide yapılmaması yönünde talimat verdiğiniz görülmektedir. 
-Size ait olmayan ve mülkü sizde bulunmayan bir evin tuvaletine bide yapılmaması yönünde talimat vermenizin sebebi nedir, ilgili villa yapıldıktan sonra sizin kullanımınıza mı tahsis edilecektir, bu villanın sizin kullanımınıza tahsis edilmesi karşılığında Latif Topbaş'a tarafınızca verilecek ücret ne kadardır, aranızda herhangi bir kira sözleşmesi var mıdır, kira sözleşmesinden kaynaklanan vergiler ödenmiş midir?"
ANKARA

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.02.2014 13:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol