'Neden Gülüyorsun Sayın Erdoğan?'

İstanbul'da AKP milletvekilleri ile buluşmasında yaptığı konuşmada şehit sayısının 36'ya çıktığını açıklayan Erdoğan'ın espri yapması ve gülmesi tepki çekti. Twitter'da #negülüyorsunerdoğan etiketi kısa sürede TT listesine girdi.

29 Şubat 2020 Cumartesi 20:52
'Neden Gülüyorsun Sayın Erdoğan?'

İşte o tepkilerden bazıları:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan: Türkiye ağlarken gülmeyin beyler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya: 36 şehidimiz var, Anadolu'nun dört bir yanı kan ağlıyor... Recep Tayyip Erdoğan 2 gün sonra kameraların karşısına geçip Donald Trump ile yaptığı konuşmayı anlatıp güldü! Güldürdü!! Hep birlikte gülüştüler! Bu gülüşü unutma Türkiye!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Özkoç: Allah Mehmetçiği Suriye’de kuşatma altındayken, 36 şehidi, halen hastanede ölümle pençeleşen vatan evlatları varken petrol hesabı yapıp, gülenin gazabından korusun...

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da aynı buluşmada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'n eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile gülüşmesinin görüntüsünü paylaşarak şu notu düştü:

"82 milyon ağlarken, günlerce gözüne uyku girmemişken gülen sadece ama sadece birkaç kişi güldüren ise tek kişi İnsanlığımızdan utandırır hale getirdiler..."

Muharrem İnce: “Sıvasız evlere, anaların yüreğine ateş düşmüş, memleket yangın yeri. Başkomutanım diye caka satan AKP Genel Başkanı 36 saat sonra çıkmış kürsüye gülüyor, daha vahimi o gülerken alkışlar patlıyor. Yazıklar olsun”

Öte yandan Şehitlerin geldiği bu ortamda herkesin duyarlılığını koruması gerektiğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu da, çok üzgün olduğunu, şehitlerin haberini aldığı andan itibaren neler yapılabileceğini oturup konuştuklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Daha şehitlerimiz toprağa verilmedi. Ama bugün Erdoğan'ın yaptığı konuşma beni derinden yaralamış durumda. Bir ülke böyle yönetilemez. Cenazeler defnedilmeden bu nasıl bir konuşmadır? Daha cenazeler defnedilmeden, daha acılar, yaralar sarılmadan bu nasıl kahkahadır? Nasıl kabul edeceğiz bunları? Neyin nesidir, hangi amaçla yapıyorlar bunları? Derdi benim. Arkadaş, benden ne istiyorsun sen? Yüreği yanık bir insanım" 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şehitlerin bulunduğu ortamda memlekete başsağlığı dilenmesi gerektiğine işaret ederek, "Acı günde bari hiç değilse kavga etmeyelim, yaralarımızı saralım. Oturup düşünelim, beraber düşünelim. 'Türkiye'yi bu acıdan, dertten nasıl kurtabiliriz' diye düşünelim. Bunların hiç birisi yok, beni üzen bu" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Şehitler tepesi boş kalmayacak" sözlerini de anımsatan Kılıçdaroğlu, "Buradan bütün milletime söz veriyorum; Millet İttikafı'nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak. Hiçbir askerimizin tırnağına zarar gelmesini istemiyorum" diye konuştu.

"BU MECLİS NİYE VAR?"
Kemal Kılıçdaroğlu, Türk askerinin niçin Suriye'de bulunduğunu defalarca sorduğunu ve sormaya devam edeceğini dile getirerek, "Yazık, günah değil mi bu askerlerimize? Ne için savaşıyorlar? Türkiye'nin başına bu belayı niye açtınız? Ben bunları konuştuğum için gerçekten çok üzgünüm" dedi. 

İktidarı millete başsağlığı dilemeye çağıran Kılıçdaroğlu, "Bütün bunları atmışsınız bir kenara, sanki olağan bir iş gibi. Bu Meclis niye var? Meclis toplansın, gelip Sayın Erdoğan Meclis'e açıklama yapsın. Niye gelmiyor? Hangi gerekçeyle gelmiyor? Kendisine o yetkiyi verenin bu Meclis olduğunu bilmiyor mu Sayın Erdoğan?" sorularını yöneltti.

Kemal Kılıçdaroğlu, bütün vatandaşlara başsağlığı dileyerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Kahraman ordumuzun bütün mensuplarını kucaklıyoruz. Onlar özveriyle binbir sorun içinde görev yapıyorlar, hayatlarını feda ediyorlar. Annelerin hangi acılar içinde olduğunu ben biliyorum. Çocukları orada olan annelerle ben konuşuyorum, bana dertlerini anlatıyorlar. Hiç kimsenin tırnağına zarar gelmesini, bütün annelerin de bir korku atmosferinin içinde olmalarını istemeyiz. Söyleyeceklerim bu. Tuzun koktuğu yerde ne söylenecek?"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.02.2020 20:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol