'Neden gizliyorsunuz halktan?'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tank palet fabrikası ile ilgili gizlendiğini belirttiği kararnamede fabrikanın işletme hakkı yerine tamamen Katar ortaklı BMC şirketine ait olacak şekilde özelleştirilmesinin hedeflendiği iddia edildi.

15 Eylül 2019 Pazar 18:57

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde Aydın’da yaptığı konuşmada gündeme getirdiği ve kamuoyundan gizlendiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Resmi Gazete’de yayınla çağrısı yaptığı tank palet fabrikası ile ilgili ikinci kararnamenin, özelleştirme sürecini yeniden başlattığı öne sürüldü.

CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ikinci tank palet kararnamesi, fabrikanın özelleştirilmesi sürecini tekrar başlatmasının yanında tamamen Katar ortaklı BMC şirketine ait olacak hale getiriyor. İlk kararnamede, fabrikanın işletme hakkının yirmi beş yıllığına devredilmesi yöntemiyle özelleştirmenin hedeflendiğini belirten partili kaynaklar, ikinci kararnamede ise, süre şartı taşıyan herhangi bir ifadenin yer almadığını ve fabrikanın Katar ortaklı BMC firmasının satılacağını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanlığının 19 Aralık 2018 tarihli ve 481 nolu kararnamesi ile Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Sakarya’daki Tank – Palet fabrikası özelleştirme kapsamına alınmış ve Aralık 2019 kadara özelleştirme sürecinin tamamlanmasına karar verildiği belirtilmişti.

Resmi Gazete’de yayımlanan bu karar göre, tank-palet fabrikasını özelleştirilmesi, işletme hakkının 25 yıllığına verilmesi yöntemiyle gerçekleştirileceği belirtilmişti. Ancak hem fabrika işçileri hem de kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle özelleştirme rafa kaldırılmış ve fabrikanın MSB’nin şirketi olan ASFAT’a devri yapılmıştı. Fabrika özelleşmesi durumunda ise, Katar ortaklı BMC şirketine geçecekti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise geçtiğimiz günlerde Aydın’da yaptığı konuşmada, Tank palet fabrikasının Katarlılara satılmasına ilişkin olarak, “Kalktılar tank palet fabrikasını Katar ordusuna peşkeş çektiler. Hadi fabrikaları sattın, ya bir devlet kendi silah fabrikasını başka bir orduya verirler mi? Yok dediler öyle bir şey. Resmi Gazete’yi gösterdim, bir şey diyemediler.” demişti.

Kılıçdaroğu bu sözlerinin devamında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gündeme bomba gibi düşen bir çağrıda bulunarak, Şimdi ikinci bir kararname daha var, onu gizliyorlar. Katar ordusuna verdiler. İmzaladığın ikinci kararı da Resmi Gazete’de yayımla. Çünkü o tank palet fabrikası bu milletin vergileriyle kuruldu. Neden gizliyorsunuz milletten?” diye sordu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.09.2019 00:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol