'NE VERDİYSEK VERDİK' DEMİŞTİ...

Türkiye'de yakalanan ve Danimarka'nın iadesini istediği İslamcı teröristin, 49 rehineye karşılık serbest bırakılan 180 IŞİD militanının arasında olduğu iddia edildi.

12 Ekim 2014 Pazar 16:05
'NE VERDİYSEK VERDİK' DEMİŞTİ...

 Türkiye'nin, IŞİD'in 101 gün rehin tuttuğu 49 konsolosluk çalışanını kurtarmak için bir dizi militanı serbest bıraktığına dair iddialara bir yenisi eklendi. Buna göre bırakılanlardan biri, İslam karşıtı yazar Lars Hedegaard'ı Danimarka'da öldürmeye çalışan, ardından da Türkiye'de yakalanan bir terörist. Danimarka Dışişleri'nden yapılan açıklamada iddia doğrulanırken, Türkiye'nin büyükelçisi istişare için bakanlığa çağırıldı.

DANİMARKALI YAZARA SALDIRAN IŞİD'Çİ SERBEST KALDI

Danimarkalı Avukat Thorkild Höjer, başkent Kopenhag'da 5 Şubat 2013 tarihinde Özgür Yazarlar Birliği Başkanı ve İslam karşıtı Lars Hedegaard'a evinde saldırıda bulunarak öldürme girişiminde bulunduktan sonra Türkiye'de yakalanan kişinin, Musul'da rehin tutulan 49 konsolosluk çalışanına karşın IŞİD ile yapılan pazarlık sonrasında serbest bırakıldığı duyumları aldıklarını öne sürdü.

TÜRKİYE'DE YAKALANDI, DANİMARKA İADESİNİ İSTEDİ AMA...

Höjör'in avukatlığını üstlendiği saldırgan, eylemini tam gerçekleştiremeden aynı gün Danimarka'dan kaçmış, daha sonra Atatürk Havalimanında sahte pasaport ile yakalanmıştı. Danimarka makamlarının talebine rağmen Türkiye saldırganı Danimarka'ya iade etmemişti.

"NEDEN SERBEST KALDIĞINI KENDİSİ DE BİLMİYOR"

Thorkild Höjer, saldırganın serbest bırakıldığını doğrulayabileceğini belirtirken şöyle dedi:

"Müvekkilimin nerede olduğunu bilmiyorum. Kendisi ile doğrudan görüşmedim. Ama kendisiyle görüşen biri ile telefonda görüştüm. Tahminime göre kendisi bile neden serbest bırakıldığını bilmiyor. Ama aldığımız bilgilere göre, IŞİD'in elindeki Türk rehinelerle değiş- tokuş yapılmış ve Türkiye'de cezaevlerindeki radikal dinci bazı kişilerin serbest bırakılması karşılığında Türk esirler Türk makamlarına teslim edilmiş."

"ÇENEMİ KAPATMAM BEKLENİYORSA KİMSE BEKLEMESİN"

Özgür Yazarlar Birliği Başkanı ve İslam karşıtı Lars Hedegard haber üzerine yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Konu hakkında bilgim yok. Ama şayet benim çenemi kapatmam bekleniyorsa kimse beklemesin. Beklentiler hayal kırıklığı ile sonuçlanır. Tam aksine ben İslam dini ve Müslümanlar hakkında bildiklerimi ve düşüncelerimi açıkça söylemeye devam ederim."

Gizli Servis PET'in Lars Hedegaard korumaya devam edeceği ve Hedegaard'ı bundan böyle daha dikkatli olması konusunda ekstra uyardığı bildirildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: BÜYÜKELÇİ DÖNMEZ DIŞİŞLERİNE ÇAĞRILDI

Danimarka Dışişleri Bakanlığı'nca Danimarka'da görev yapan basın mensuplarına konu ile ilgili olarak basın bildirisi gönderildi. Bildiride, şöyle devam edildi:

"Gazeteci ve yazar Lars Hedegar'i Şubat 2013'de öldürme girişiminde bulunan bir Danimarka vatandaşı, Nisan 2014'de Türkiye'de yakalanmıştır. Türkiye'de tutuklu bulunan şahsın Danimarka'ya iade edilerek yargılanması için Adalet Bakanlığımız Kopenhag polisi aracılığı ile Türk makamlarıyla sürekli temas halinde olmuştur. Adalet Bakanlığının yeni aldığı bilgilere göre şahıs serbest bırakılmıştır. Ancak Türk yetkililer bu konuda kesin bir açıklama yapmamıştır. Dışişleri Bakanlığı Türk makamlarından konuya açıklık getirmesini istemiş, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez Cuma günü Dışişlerine çağrılmıştır. Ortadaki hukuki bir durum olduğu için Adalet Bakanlığı bu konuda daha fazla açıklama yapmak istememektedir."

TAKAS İDDİALARI

AK Parti hükümetinin, rehin alınan Musul konsolosluğu çalışanlarının bırakılması için Türkiye'de tutuklanmış bir dizi IŞİD üyesini bıraktığı iddiası ilk olarak Taraf gazetesince ortaya atılmış, ardından İngiliz gazetesi Times da bu kişilerin listesini ele geçirdiğini yazmıştı.

ERDOĞAN, "NE VERDİYSEK VERDİK" DEMİŞTİ

Rehineleri kurtarmak için karşılığında ne verildiğinin sorulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "49 kardeşimizi 102 gün sonra oradan kurtarmış olduk. Efendim nasıl kurtardınız? Ne verdiniz de kurtardınız? Ya ne verdiysek verdik. İşi bitirdik mi sen ona bak." demişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.10.2014 16:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol