MÜTHİŞ DÖNÜŞ!..

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İsviçre'nin Davos kentinde yapılan Dünya Ekonomi Forumu'nda Suriye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

20 Ocak 2017 Cuma 14:37
MÜTHİŞ DÖNÜŞ!..

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İsviçre'nin Davos kentinde yapılan Dünya Ekonomi Forumu'nda katıldığı paneldeki konuşmasında Suriye Devlet Başkanı Esad'a ilişkin "Türkiye, artık Esad'sız bir anlaşmada ısrar edemez, bu gerçekçi de değil" açıklamasında bulundu.

Öte yandan Şimşek yazılı bir açıklama yaparak sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti.

Yazılı açıklamada şu ifadeye yer verildi:

“Başbakan Yardımcımız Sn. Mehmet Şimşek'in; Davos'ta konuşmacı olarak katıldığı ‘Suriye ve Irak : Anlaşmazlığı Bitirme’ panelinde Suriye meselesine ilişkin gelen bir soru üzerine verdiği cevap çok nettir. Başbakan Yardımcımız Sn. Mehmet Şimşek gelen soruya cevap olarak; Suriye'deki trajedinin müsebbibinin Esad olduğunu, Esad'ın içinde olduğu bir çözümü içselleştirmenin mümkün olmadığını, Amerika'nın üzerine düşeni yapmadığını, Rusya ve İran'ın sahada durumu değiştirdiğini ve bundan sonra esas odaklanılması gereken konunun ateşkes ile insanların hayatının korunması olduğunu net bir şekilde ifade etmiştir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.01.2017 17:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol