'Muharrem İnce Saray Operasyonunun Parçası Oldu'

Bir anda CHP'den istifa eden üç milletvekilinin Muharrem İnce'nin başlattığı Memleket Hareketi'ne dahil olacakları belirtilirken İnce'nin saray operasyonunun parçası haline geldiği kaydedildi.

30 Ocak 2021 Cumartesi 13:03

Türkiye her an yapılabilecek baskın bir seçimi konuşadursun kendisini gençlik teşkilatlarından itibaren CHP'li sayan ama bir an da partiden istifa ederek yeni bir parti için kolları sıvayan Muharrem İnce'nin Cumhur İttifakı'na arayıpta bulamadıkları imkanı sağladığı belirtildi. Daha şimdi de CHP'den üç vekilin istifası ile başlayan bölünme süreci nereye varacak bilinmez ama bu milletvekillerinin Memleket Hareketi'nin varoluş felsefesi ile örtüştüğü bizzat ifade edildi.

Muharrem İnce’nin CHP’den ayrılarak başlattığı Memleket Hareketi CHP’den istifa eden 3 vekilin Memleket Hareketi’ne katılacağı iddialarına yanıt verdi. Memleket Hareketi’nin İzmir Temsilcisi Cüneyt Oğuz istifa eden vekillerle ilgili, “Bu 3 Vekilin partiden ayrılma gerekçeleri Memleket Hareketi’nin varoluş felsefesiyle örtüşüyor” dedi

Muharrem İnce’nin öncüsü olduğu Memleket Hareketi’nin İzmir Temsilcisi Oğuz, CHP’den istifa eden 3 Vekilin Memleket Hareketi ve İnce’nin kuracağı yeni partiye katılıp katılmayacaklarına ilişkin iddialara yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel’in Muharrem İnce’nin öncüsü olduğu Memleket Hareketi’ne ve İnce’nin kuracağı yeni partiye katılacağı iddia edilirken Memleket Hareketi İzmir Temsilcisi Cüneyt Oğuz, İz Gazete’ye flaş açıklamalarda bulundu.

CHP’den istifa eden 3 Vekilin Memleket Hareketi ve İnce’nin kuracağı yeni partiye katılıp katılmayacaklarına ilişkin iddialara yanıt veren Memleket Hareketi İzmir Temsilcisi Oğuz, “Bu 3 Vekilin partiden ayrılma gerekçeleri Memleket Hareketi’nin varoluş felsefesiyle örtüşüyor. Ortak bir payda bulursak neden olmasın. Şu an, bize katılacaklar ya da bizimle beraber olacaklar gibi bir şey diyemem kararı kendileri vereceklerdir. Ama bu isimlerin siyasi yapısının Memleket Hareketi’ne daha yakın olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

MUHARREM İNCE SARAY OPERASYONUNUN PARÇASI OLDU

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar da CHP’deki istifaları değerlendirdiler. Yanardağ, “Muharrem İnce’nin partisine geçebilecekleri belirtiliyor, iddialardan biri bu. Geçerler mi, geçmezler mi bilmiyorum ama Muharrem İnce bu dönemde parti kurmaya girişerek Saray’ın operasyonun bir parçası haline gelmiştir, bu durum nettir” ifadelerini kullandı.

YILMAZ ÖZDİL: ŞAHSİ HESAPLARI SEÇİM SONRASINA BIRAKSAYDIN

Muharrem İnce ve başlattığı hareketi eleştiren Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil de, "Türkiye yapılacak son seçimde önündeki 20-25 yıllık geleceğin nasıl olacağını belirleyecek. Güçlü bir muhalefet karşısında AKP'nin kazanması sözkonusu bile değil hal böyleyken birileri kişisel ikbal hesaplarını, şahsi menfaatleri bari seçim sonrasına bıraksaydı" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.01.2021 13:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol