Muhalefete Yasak İsmailağa'ya Serbest!

Belediyelerin koronavirüs nedeniyle düzenlediği bağış kampanyaları hükümet tarafından hedef gösterilip yasaklanırken İsmailağa Cemaati'nin bağış kampanyası başlatması dikkat çekti

03 Nisan 2020 Cuma 10:48

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya başta olmak üzere büyükşehir belediyeleri koronavirüs salgınından etkilenenlere yardım için bağış kampanyaları başlatmış, hükümet belediyelerin banka hesaplarına 'devlet içinde devlet olmaz' diyerek bloke koydurmuştu.

Belediyelerin bağış kampanyaları engellenirken İsmailağa Cemaatine bağlı İsmailağa Camii koronavirüs bağış kampanyası başlattı. Cemaat 2 Nisan'da başlattığı kampanya için "İsmailağa'dan koronavirüs sebebiyle mağdur durumdaki 10 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda ve temizlik malzemesi yardımı! Faziletleri bol Şa'bân-ı Şerîf'te kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz" çağrısında bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, belediyelerin bağış kampanyaları için "Devlet içinde, devlet olmanın anlamı yoktur. Bu bakımdan, şu anda bu kampanyalar sadece devletimizin açıkladığı birimler tarafından yürütülmektedir. Bunların takibi İçişleri Bakanlığı, valiliklerimiz vasıtasıyla yürütülmektedir. Belediyeler böyle kampanyalar açacak olursa, devlet içinde devlet olur. Yasalar da buna müsaade etmiyor," demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da belediye kampanyalarını "Bu kadar herkes kendi gözüne parmağını sokuyorken, son iki günde yardım kampanyası bahane edilerek bir şeyler yapmasından tam da içişleri bakanı vazifem olarak işkillendim" diyerek hedefe koymuştu.

İsmailağa Cemaati'nin kampanyası ise hiçbir engelleme ile karşılaşmadan devam ediyor. Sosyal medyada birçok kullanıcı duruma tepki gösterdi.

belediyelere-yasak-ismailaga-tarikatina-serbest-710263-1.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.04.2020 13:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol