'Milyarlarca Dolar Döviz Rezervimizi Sattı'

CHP’li Aykut Erdoğdu, “Rezervler Tarihi Düşük Seviyelerde” başlıklı raporu paylaşarak, “Damat, kayınpederinin, ‘faiz, enflasyonun sebebidir’ saçmalığını ispatlamak için faizi enflasyonun altında tutarken kur yükselmesin diye milyarlarca dolar döviz rezervimizi sattı” açıklamasında bulundu.

02 Ekim 2020 Cuma 05:26

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğdu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Faiz enflasyonun sebebidir” şeklindeki iddialarını ispatlamak için faizi enflasyonun altında tuttuğunu söyledi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım gerçekleştiren Erdoğdu, Bakan Albayrak’ın “kur yükselmesin diye” milyarlarca döviz rezervini sattığını öne sürdü.

“Rezervler Tarihi Düşük Seviyelerde” başlıklı raporu paylaşan Aykut Erdoğdu, “Sonuçta rezerv bitti... Kur ve faiz uçtu... Vatandaş cehaletin faturasını yoksullaşarak ödüyor” dedi.

Erdoğdu'nun sözleri şöyle:

"Damat, kayınpederinin, “faiz enflasyonun sebebidir” saçmalığını ispatlamak için faizi enflasyonun altında tutarken kur yükselmesin diye milyarlarca dolar döviz rezervimizi sattı... Sonuçta rezerv bitti... Kur ve faiz uçtu... Vatandaş cehaletin faturasını yoksullaşarak ödüyor..."

"İKTİDARI KENDİSİ KAYBETTİRECEK"

Öte yandan Y.Çağ Yazarı Orhan Uğuroldu da Bakan Albayrak'ın açıkladığı paketlerin hiçbir işe yaramadığına vurgu yaparak, "Erdoğan'a iktidarı kendisi kaybettirecek" dedi.

Paket paket ekonomik tedbirler yağdı da hayatımızda neler oldu?

Erdoğan'a göre ekonomi; "uçtu…"

-   Vatandaşa göre ekonomi; "uçurumdan aşağı uçtu…

"Erdoğan'a göre ekonomi; "Tavana pik yaptı…"

-   Vatandaşa göre ekonomi: "İşsizlikte, enflasyonda, ÖTV'de ve dövizde tavana pik yaptı…"

Kayınpederi tarafından hazine ve maliye bakanlığına atanan ve 10 Temmuz 2018'de göreve başlayan Damat döneminde bugüne kadar neler oldu neler?

1. 4.74'ten olan bir Amerikan Doları yüzde 60'lik değer kaybı ile dün 7.72 oldu…

2. 5.57'den işlem gören Euro ise şimdilik 9.05 seviyesinde.

3. Gram altın da 186 liralardan 475 liraya çıktı ve hala yastık altında…

4. 9.765 olan Borsa Endeksi 1.130 seviyesine düştü

5. İşsizlik ise resmi TÜİK rakamlarına göre %10,8'den 13,4'e çıktı.

6. Maaşımızı dolarla almıyoruz tamam da; 1 Ocak 2020'de 2.200 lira olan asgari ücret ile 370 dolar alıyorduk. Bugün sadece 285 dolar alacak. Kayıp: 85 dolar yani 655 lira Asgari ücret 1.545 liraya düştü…

7. Özel tüketim vergisi (ÖTV) oranlarında da dünya liderliğini aldık.1600-2000 arası 170.000 TL'ye kadar olan araçlarda %130 ÖTV, 1600-2000 arası 170.000 TL üzeri olan araçlarda %150 ÖTV, 2000 üstü araçlarda %220 ÖTV alınıyor…

Değerli okurlarım,Ahmet Hakan'a, "Dolarla mı maaş alıyorsunuz" diye soran Damat bey Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ'a da şöyle dedi: "Döviz kuru benim için hiç önemli değil. Hiç işin o tarafına bakmıyorum. Sanayi sağlam, üretim tarafı sağlam… Kur meselesinden en kârlı çıkan biz olacağız, çünkü artık kurun kontrolü bizim elimizde."

Damat Bey; vallahi iyi ki kurun kontrolü elinizde, maazallah ya elinizde olmasaydı?

Değerli okurlarım, işte buraya iki satır yazıyorum, Ekonomide icraat tam bir fecaat…

Bu paketlerle, Erdoğan'a iktidarı damadı kaybettirir.

Yazımı böyle noktalarken kara haber tez geldi: Konut, sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe yüzde 5.75 oranında zam yapıldı.

Damat Bey;"Sanayi, üretim sağlam, kur kontrolü elinizde" ama işsiz kalan, fakir ve fukaralaşan vatandaş umurunuzda mı? 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.10.2020 06:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol