MİLLETE TEHDİT ÜSTÜNE TEHDİT!

Eski Avrupa Birliği ve Devlet Bakanı Egemen Bağış, Cri Türk’ten Tülin Tonkuş’un gündeme ve 16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin sorularını yanıtladı.

19 Mart 2017 Pazar 21:47
MİLLETE TEHDİT ÜSTÜNE TEHDİT!

Eski Avrupa Birliği ve Devlet Bakanı, Baş müzakereci aynı zamanda 22, 23 ve 24. Dönem AKP İstanbul Milletvekilliği yapan Egemen Bağış, Cri Türk’ten Tülin Tonkuş’un gündeme ve 16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin sorularını yanıtladı

“Bakara Makara” sözleriyle tanınan eski bakan, “Peki “evet” dersek Türkiye’de neler değişecek?” sorusuna iç savaş tehdidiyle cevap verdi. Bağış soruya, “Paketin içerisinde 18 madde var, evet demek için de en az 18 sebep var. Ama bu 18 sebebin dışında, Türkiye’yi güçlendirmek için, istikrara kavuşturmak için, Türkiye’de bir daha fitne, iç savaş yaşanmaması için “evet” demeliyiz. Onun dışında maddelere tek tek bakarsak; milletvekillerinin gerçekten yasa yapıcı hale gelebilmesi için, seçme yaşındakilerin seçilebilmesinin önünü açabilmek için, yargının tarafsız olduğu kadar bağımsız olmasını sağlamak için, yasama, yürütme ve yargı erkleri arasındaki denetim mekanizmasının doğru kurgulanabilmesi için, Hakim-Savcılar Kurulu’nun toplumun hassasiyetlerini temsil edebilen ve herhangi bir çete, cemaat, grup veya çıkar çevresi tarafından ele geçirilmesini engellemek için, terörün bitebilmesi için , ekonominin bitebilmesi için “evet” demeliyiz” şeklinde cevap verdi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol