"MİLLET KADERİNİ TERÖRİSTBAŞINDAN ÖĞRENİYOR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Millet kendi kaderi üzerine yapılan pazarlıkları terör örgütü liderinin ağzından öğrenmek gibi bir zillete mahkum edildi" dedi.

05 Mart 2013 Salı 15:58

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında "çözüm süreci"ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milletin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ne düşündüğünü öğrenmek istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bugün grupta diyor ki 'Ben konuşmayacağım, kimse konuşmasın' diyor. Kim konuşacak? Abdullah Öcalan.  Millet kendi kaderi üzerine yapılan pazarlık ve anlaşmaları terör örgütü liderinin ağzından öğrenmek gibi bir zillete mahkum edildi. Tayyip Erdoğan, olayın iç yüzüyle ilgili en küçük açıklama yapmış değil. Söylediği tek şey var: 'Bana güvenin'. Bu talebi, Tayyip Erdoğan'ın milletimizden şu ana kadar talep ettiği en orantısız taleptir.
Tayyip Erdoğan, Abdullah Öcalan ile senelerdir sürdürdüğü görüşmeler konusunda bugüne kadar tümüyle millete yalan söylemiştir. Diyor ki 'Ben size bilgi vermeyeceğim ama siz bana güvenin'. Böyle bir şey olur mu? Açıkça söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan biz sana güvenmiyoruz çünkü biz yalancılara güvenmeyiz. Senin sicilin bozuk. 'Görüşüyorsun' dedik, kalktın bizi şerefsizlikle suçladın.''

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Murat Aygen 2013-03-05 17:04:58

1980-81 yıllarında da yasa-dışı TKP'nin ne düşündüğünü Kenan Evren'den öğrenirdik. TRT'de tam-gün yayımlanan nutuklarının bir bölümü adeta (Doğu Berlin'den yayın yapan) "TKP'nin Sesi Radyosu" basın özeti idi.