MİLLET 'AKP-CHP-HDP' KOALİSYONU İSTEDİ

Seçim sürecinde yürütttüğü kampanyanın sert olduğu eleştirisini “Edep dışına çıkmadım” diyerek savunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a edepsiz mi diyorsunuz?” sorusuna “Edepsiz’ diyorum” yanıtını verdi.

27 Haziran 2015 Cumartesi 11:14
MİLLET 'AKP-CHP-HDP' KOALİSYONU İSTEDİ

 MHP lideri Bahçeli, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, yazarlar Emre Kongar ve Çiğdem Toker ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Ankara Haber Müdürü Ayşe Sayın’ı makamında kabul ederek, Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı.

Bahçeli, çözüm süreci ve HDP’nin barajı geçmesiyle ilgili olarak, ” 13 yıl birbirleriyle didişenler veya buluşanlar, çözüm yolunu bir kenara bırakmışlar, “çözüm konusunda hızlı olunmasını” istiyorlar. Dayatmada bulunuyorlar. Siz 63’lerden biri değil miydiniz? Buyrun, size fırsat doğdu. Böyle bir tabloyla nereye varmak istiyoruz, çözümün amacı nedir, kapsamı ne olacak, siyasi iktidar aracılığıyla uygulaması ne olacak? Bunu millet de görmelidir. MHP de görmek istiyor. Birinci istediğimiz şey bu. Böyle bir durum karşısında ya HDP’yi aldatıyorlar, ya milleti aldatıyorlar” diye konuştu.

Bahçeli, seçim sonuçlarının partisine “ana muhalefet görevi verdiğini” belirterek, “Milletimiz bize böyle bir yapılanma içinde, çözümü ana eksen kabul ederek, özgürlükler, ekonomik sorunların çözümü gibi konularda ana ekseni devam ettirmek isteyenlere karşı diyor ki, ‘Siz ana muhalefetsiniz” (…) Millet AKP-CHP-HDP koalisyonu istedi” sözleriyle, partisinin içinde yer alacağı koalisyon formüllerine “mesafe” koydu.

Koalisyon tahminini, HDP’nin de destekleyeceği “AKP-CHP olarak ifade eden” Bahçeli, bu formülü “çözüm süreci”nin devamını isteyenlerin yaşama geçirebileceğini ifade etti. Bahçeli, çözüm sürecini “zürafa”ya benzeterek, “Çözümü bugüne kadar tanımlayan olmamıştır. Zürafa gibi… Tanınması kolay, tanımlanması zordur” dedi. Bahçeli, milletvekillerinin TBMM’de yemin ettiği gün PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yeğeni Dilek Öcalan’ın “katip üye” olarak Başkanlık Divanı kürsüsünde yer almasını ise “Başka formül bulunabilirdi, İmralı canisinin yakınının Divan’da olması Gazi Meclis’e yakışmadı” sözleriyle eleştirirken, CHP TBMM Başkan adayı ve geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal’a da sitem etti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.06.2015 11:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol