MEŞHUR SARAY 5 BİN ODALIYMIŞ...

Yapıldığı günden beri tartışma konusu olan Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

19 Kasım 2014 Çarşamba 16:33
MEŞHUR SARAY 5 BİN ODALIYMIŞ...

 Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yapıldığı günden beri tartışma konusu olan Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile yeni iddialar ortaya attı.

Candan, "Kent izleme merkezinde ki uzman arkadaşlarımız kaçak saraya ulaşmak için yapılan yolun maliyetinin 45 milyon lira olduğunu bildirdi ve yapılan kavşaklarla toplam 60 milyon lira sadece bu kaçak saraya ulaşmak için harcandı" dedi.

TMMOB Ankara Şubesinde basın toplantısı düzenleyen başkan Candan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı için bugüne kadar gündeme gelmediğini iddia ettiği görüşlerini şöyle açıkladı: "Mimarlar odası Ankara şubesinde peyzaj mimarları, makine mühendisleri, inşaat mühendisleri, ekonomistler, plancılar, hocalar, kamu yönetimi hocaları olmak üzere 40 kişilik bir kent izleme merkezimiz var. Bu kent izleme merkezimiz Atatürk Orman Çiftliğinde bulunan Kaçak Saray'ı masaya yatırdı ve çalışmalar devam ediyor."

Kent izleme merkezimizin yaptığı çalışmalarda, PTT bir pul bastı. Cumhuriyetimizin 91. Yılı nedeniyle şuan ki Atatürk Orman Çiftliğinde ki kaçak sarayın görselini gündeme taşıyarak PTT bir pul bastı. Mimarlar odası Ankara Şubesi olarak PTT'ye bir yazı yazdık. Pulun nasıl verildiğini biliyoruz. Pul sürecinin nasıl işlediğini de biliyoruz. Çünkü biz aynı zamanda pul basan bir odayız. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti kanunları açısından yasa dışılığı, 5. İdari Mahkemesi tarafından kanıtlanmış olan Başbakanlık Hizmet Binasının Pulunun basılması yasa dışıdır. Basanları zan altında bırakır. Bu nedenle pulun tedavülden kaldırılmasını, toplatılmasını ve tarafımıza bilgi verilmesini istedik. O pul tedavülden kalkmazsa bu konuyla ilgili hukuksal bir süreç başlatacağımızı da şimdiden söyleyelim.

ODA SAYISI 5 BİN'E ULAŞMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK

Kamuoyunda kaçak saray olarak bilinen yapının 1000 odalı olduğuna dair ilk açıklama Başbakanlık yönetimden geldi. Kent izleme merkezinin yaptığı çalışmalara göre bina 4 katlı yerin üstünde ve 4 kat yerin altında. Bütün ölçümleri yaptığımızda, yerin üstünde 1. blokta 750 oda, 2. blokta 750 oda, ana bina da 500 oda bulunuyor. Yani yerin üstünde 2 bin odası var. Yerin altında 4 kat bulunuyor. Bu 4 katta kaç bin oda vardır bunu siz tahmin edin. Dolayısıyla en az 2000 oda var. Bodrumla birlikte 5 bin odaya ulaşma ihtimali çok yüksek.

Bakanlığın söylediği maliyetin buz dağının görünen yüzü olduğunu söylemiştik. Buraya çok fazla bir peyzaj yatırımı yapıldığını ve sonrasında yol yapıldığını ifade etmiştik. Kent izleme merkezinde ki uzman arkadaşlarımız kaçak saraya ulaşmak için yapılan yolun maliyetinin 45 milyon lira olduğunu bildirdi ve yapılan kavşaklarla toplam 60 milyon lira sadece bu kaçak saraya ulaşmak için harcandı.”

MUHAMMET BAYRAM / ANKARA

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.11.2014 16:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol