'MERHABA SAYIN ÇETE REİSİM...'

İzmir bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırladı. Kılıçdaroğlu, hem Aziz Kocaoğlu'na ilginç bir ifadeyle seslendi hem de hükümeti ve Başbakan'ı İzmir'den ağır sözlerle eleştirdi.

30 Mart 2012 Cuma 16:54
'MERHABA SAYIN ÇETE REİSİM...'
CHP Lideri 10.30 sularında kente geldi. Kılıçdaroğlu'nu havaalanında adeta bir CHP ordusu karşıladı. İl Başkanı Tacettin Bayır ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanısıra ilçe belediye ve örgüt başkanları, eski yöneticiler ve 200 dolayında partili Adnan Menderes Havaalanı'na akın etti. Bu arada ilçe kongre sürecindeki CHP'de Karşıyaka, Bornova, Bayraklı, Çiğli ve Karabağlar'da yönetime aday isimlerin de VIP salonunda hazır bulunması dikkat çekti. CHP Konak'ta bayrağı teslim alan Sinan Karamustafaoğlu Kılıçdaroğlu ile ayaküstü sohbet ederek kendini tanıttı. 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da aynı saatlerde İzmir'e gelmesi nedeniyle salonda ve salon dışında AK Partili ve CHP kurmayları birlikte bekleyişte bulunmaları ilginç bir görüntü oluşturdu.
"MERHABA SAYIN ÇETE REİSİM!"
Büyükşehir Belediye yapımı tamamlanan Ege Üniversitesi Kampüs-Evka 3 metro hattı açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, geniş bir partili kitlesi tarafından coşkuyla karşılandı. 
Belediye başkanları, milletvekilleri ve üst düzey parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu törene yaklaşık bin kişi katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Atilla Emek ve Gökhan Günaydın da Kılıçdaroğlu'na eşlik etti. 
Törene katılan partililer "Aziz'e uzanan eller kırılsın", "Adalet düşman AKP", "Geciken adalet adalet değildir" pankartları taşıdı. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına 3 Nisan'da start alacak davaya gönderme yapıp Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu "Merhaba Sayın Çete Reisim" sözleriyle selamlayarak başladı. Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için "Cam gibi temizdir ve saftır" yakıştırmasını yaptı. 
İzin verilmeyen kentsel dönüşüm projelerini Ankara'da takip edeceklerini müjdeleyen Kılıçdaroğlu 'Kuran-ı Kerim yasası' ile dinin yolsuzluklara alet edildiğini savundu. Kılıçdaroğlu yerel yönetimlere özerklik istediklerini, buna en çok da İzmir'in ihtiyacı olduğunu vurguladı.
Kılıçdaroğlu, "İzmirin bir özelliği var. izmir Türkiye'nin çağdaş penceresidir. İzmir'e baktığınız zaman çağdaşlığı, uygarlığı ve özgürlüğü görürsünüz. O açıdan herkes İzmir'e özenir. İzmir'e Anadolu'dan akın akın insanlar gelir. Çünkü bilirler ki izmir kentinin yöneticileri kendileri için değil izmir için çalışıyorlar" dedi. 
CHP Genel Başkanı, 'CHP'li belediyeler çalışmıyor' sözüne "Az önce Aziz kocaoğlu İzmir için yaptıklarının bir bölümünü anlattı. Bundan sonra da anlatacakları var. sitem etmemek de mümkün değil... Ne gerek var Başkan bu kadar yatırım yapmaya? Yan gel yat, hiç birşey olmaz sana!Sen misin çalışan? Sen çalışırsan biri de kalkar 397 yıl hapisle seni yargılar!" ifadeleriyle göndermede bulundu.
Başkan Kocaoğlu'na övgü yağdıran Kılıçdaroğlu, "Ne söylenirse söylensiz Aziz Kocaoğlu cam gibi temiz ve saftır. Çetelerden söz ediliyor. Hangi çete? Aziz Kocaoğlu mu? O kendisi için değil İzmir için çalıştı. Hayatını İzmir'e ithafetti. Bu dava dosyasını açanlar hiç birşey bulamadı. Yatırım mı? İşte metro burada... 2002'de Ankara'da Çay Yolu metrosunun temeli atıldı. 2012'ye geldik noldu? Hiçbir şey yok! Oradaki tüneller korku tüneline dönüşmüş durumda... İçinden ağaçlar çıkıyor... Baktılar beceremiyorlar, bakanlık 'yeter artık, bundan sonrası biz yapalım' dedi. İzmir'in başkanı ne diyor? 'Ben yapacağım gölge etmeyin yeter' diyor" diye konuştu. 
Kılıçdaroğlu metro açılışındaki konuşmasında İzmir'e kentsel dönüşüm müjdesi de verdi. Kılıçdaroğlu dönüşüm hakkında şunları söyledi: Sayın Belediye Başkanımız 'Kentsel dönüşüm yapacağım, bakanlar kurulundan izin istedim, gelmiyor' diyor. O izin gelecek. Ankara'da iznin takipçisi olacağız. Aziz Başkan'ınn önünü açacağız. Uluslararası kuruluşlar anket yapıyor. Türkiye'de en büyük dönüşüm yapan kent İzmir'dir diyorlar
İzmir'deki süt uygulamasının hükümet nezline taşınmasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan 'Okullarda süt dağıtıcağız' diyor. Bizim projelerimizin çalışmasına alıştık artık. Projelerimize karşı çıkıyorlardı, baktılar ki uygulanıyor götürmeye başladılar. Memnunuz... Yeter ki halk için çalışın, cebiniz için çalışmayın" dedi.
 
Değerli izmiiller geçen gün sabıyn başsbakan okullara süt dağıtacağız diyor. Bizim projelerimizin çalınmasına alıştık artık. Projelerimze olmaz diyorlardır,. Yapılamaz diyorlardı. Seçimler bitti baktılar ki uyguyanıyor projelerimizi götürmeye başladılar. Memnuninuz yeterki halk için çalışın cebeniz için çalışmayın. Aziz başkan dedi ki 2005 ten beri okullara süt daığtıyoruz. Haberleri yeni olmuş ki okullara daığtıyor. Pekçok belediye başkanımız okullara süt dağıtıyor meyve dağıtıyor, okulların ihtiylaçlarını gideriyorlar. Ama onlar bunun farkında değil. Halk görüyor. Halk inenayıor. En büyük güvencemiz halk diyoruz. 





"KURAN-I KALKAN YAPTILAR!"
Kılıçdaroğlu Fatih Projesi ve Kuran-ı Kerim'in seçmeli ders olarak okutulmasının yasallaşması üzerine ise şunları söyledi: “Bana bir Allah’ın kulu çıkıp söyleyebilir mi, 20 milyar dolarlık ihaleler nasıl oluyor da Kamu İhale Kurumu’nın, İhale Yasası’nın dışına çıkarılıyor. Kime vereceksiniz bunları, müşterileri belli... Cumhuriyet tarihinde ilk kez,  AKP’nin oylarıyla kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim yolsuzluklara kalkan edilmiştir. Bunu söylemekten utanıyorum, bu ahlaksızlıktır. Kutsal kitabımız hepimizin baş tacıdır. Evlerimizde tutar, başucuna asarız. Annelerimiz kılıfının etrafını işlemelerle süslerler. Elimize duayla, besmeleyle alırız. Açarken de beslemeyle açarız.
Sen tutup 20 milyar dolarlık yolsuzluğun kılıfı olarak millete sunuyorsun. Din eğitimine karşı değiliz, inançlarımıza saygılıyız. Pedagoji uzmanlarını çağırıp elbetteki din eğitimi verebiliriz. CHP, hiçbir zaman yolsuzlukların kılıfı olarak inançları kullanmadı. İnançları siyasete alet etmedi. Bizim özümüz de sözümüz de birdir. Hiçbir zaman yolsuzluk yapanların arkasında durmadık, savunmadık. İnançlarımızı yolsuzluklara kılıf olarak kullananlara izin vermeyeceğiz.”
NEŞELİ ANLAR...
Kılıçdaroğlu'nun İzmir'deki ikinci adresi Sasalı Doğal Yaşam Parkı oldu. Kalabalık bir partili ordusuyla parkı adım adım gezen Kılıçdaroğlu, lemurlara muz verdi, fil Begümcan ve yavrusu İzmir'i ise meyve ile besledi. Partililer ile öğle yemeği yiyen kadın ve yaşlılarla bol bol fotoğraf çektirdi. 












































yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol