MEĞER İDDİALAR İFTİRAYMIŞ!

Adana Valisi hakkında vahim iddialar ortaya atıldı. Ancak iddiaları araştırmak yerine, bunları ortaya atanlar hakkında ‘’İftira’’ suçundan dava açıldı.

21 Ekim 2013 Pazartesi 11:06
MEĞER İDDİALAR İFTİRAYMIŞ!

 AKP Adana milletvekili Ali Küçükaydın tarafından da dile getirilen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş hakkındaki vahim iddialar, mahkemelik oldu. Ancak iddialar yerine, bunları ortaya atanlar hakkında soruşturma yapıldı. Adana’daki yerel gazeteciler de dahil, çok sayıda kişi hakkında ‘’İftira’’ suçundan dava açıldı.

Bir süre önce Adana Valisi Coş hakkında ‘’Usulsüz telefon dinlettiği ve ihalelerde usulsüzlük yapıldığı’’ iddialarını da içeren çok sayıda ihbar mektubu devlet kademelerine gönderildi. AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın da Vali Coş’un yasadışı yollarla vekil ve belediye başkanlarının telefonlarını dinlettiğini iddia etti. 

‘’DEVLET TERÖRÜ’’
Küçükaydın, 20 Şubat’ta İçişleri Bakanı Muammer Güler’e gönderdiği mektupta, önceki Bakan İdris Naim Şahin’e sözlü olarak ilettiği şikâyeti, bu kez yazılı yapmak zorunda kaldığını bildirdi ve şöyle dedi:

‘’Adana Valisi Coş, tabiri caiz ise devlet terörü estirmektedir. Bingöl Valiliği’nden başlayarak H.A. isimli müteahhidi gittiği her ile, Aksaray, Kırklareli, Aydın’a götürmüş ve kamuya iş yaptırmıştır. Aynı müteahhidi, Adana Valisi olunca Adana’ya taşımış, Özal Bulvarı Akdoğan sitesinde lüks bir büro açılmış, bazı bürokratlar buraya çağrılıp, ihaleler yönlendirilmek istenmiştir. İtiraz edenin görev yerleri değiştirilmiştir. Vali ciddi bir telefon dinletme hastalığına müpteladır. 

Milletvekillerini, belediye başkanlarını yasal olmayan şekilde dinlettiği ve dinlemelerin belli yerlere servis edildiği muhtemeldir.’’

‘’İFTİRA DAVASI AÇILDI’’
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, Vali Coş hakkındaki iddialar ile AKP milletvekili Küçükaydın’ın mektubu konusunda TBMM’ye önerge vererek, Vali hakkında ne işlem yapıldığını sordu. İçişleri Bakanı Muammer Güler ise iddialar için değil iddiaları ortaya atanlar hakkında  dava açıldığını belirtip şöyle dedi:

‘’Organize bir biçimde devlet erkanına Adana Valisi H. Avni Coş hakkında bir takım iddiaları içeren yüzlerce mektup gönderilmiş,  faillerin bulunup cezalandırılması konusunda yargıya başvurulması üzerine mektupları gönderenler hakkında, Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesinde iftira suçlamasıyla dava açılmıştır. Aynı iddiaları yerel basında tekrarlayan gazeteciler hakkında da Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesinde iftira suçlamasıyla dava açılmıştır’’ G.PORT

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.10.2013 11:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol