MEĞER HERŞEYDEN RAHATSIZMIŞLAR!

TBMM Uzlaşma Komisyonu bünyesinde oluşturulan Sivil Toplum Kuruluşları, Azınlık Cemaatleri ve Vakıflar Alt Komisyonu’na yeni anayasa kitapçığı sunan Birlik Vakfı, neler istedi neler?

02 Mayıs 2012 Çarşamba 11:27
MEĞER HERŞEYDEN RAHATSIZMIŞLAR!

 Kurucuları arasında TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu Birlik Vakfı’nın 85 maddelik anayasa kitapçığının sunuş bölümünde, parlamenter sistemin sürekli sorun ürettiği ve ülkeyi müdahalelere açık hale getirdiği savunulurken, dünyada sadece Fransa, Küba ve Türkiye’nin anayasalarında laiklik kavramına yer verdiği belirtildi. Kitapçıkta, 85 maddelik anayasa önerilerinden bazıları şöyle sıralandı:

Yaradan devleti korusun
- Üç satırlık giriş bölümünde sadece, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak yüce yaradanın devletimizi sonsuza kadar koruması dileğiyle bu anayasayı kabul ediyoruz” ifadesine yer verildi.
- Anayasanın değiştirilemez maddelerinde devletin “laiklik” niteliğine yer verilmezken, “Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür” ifadesi de kaldırıldı. Devletin başkentinin Ankara olduğu hükmüne de değinilmezken, “Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır” öneriler arasına konulmadı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol