"LİDERİMLE ÇALIŞMAKTAN ŞEREF DUYDUM"

Ekonomi Bakanlığı devir teslim töreninde konuşan Zafer Çağlayan, " Bu konuda daha fazla güçlü olduğumu bana düşmanlık yapanlara haykırıyorum. Asla ailemi mahçup edecek bir tutum içinde olmadım" dedi.

26 Aralık 2013 Perşembe 13:31

 Çağlayan şöyle konuştu: 

 
Basında bu komplonun başladığı ilk gün sabah saat 7.00'de operasyonu başlatmışlardı. 7.30'da beni arayan, çalışmaktan şeref duyduğum liderime 'Sayın Başbakanım ben görevden affımı istiyorum' dedim. Sayın Başbakanımız da 'Konuşacağız, değerlendireceğiz dediler. Operasyonun başladığı gün ben fiilen görevimden ayrılmıştım. Beni tanıyanlar iyi bilir. Ben bu mevkilere doymuş olarak geldim. Ne ben ne ailem ne de çalışma arkadaşlarım hiçbir yanlışın içinde olmadık. Bu iş er ya da geç tüm yönleriyle ortaya çıkacak. Hayatımda karakol yüzü görmemiş oğlum tutuklu durumda. Ama daha fazla güçlendik. Bu konuda eskisinden daha fazla güçlü olduğumu, bana düşmanlık yapanlara haykırıyorum. Olay tamamıyla hükümetimize yönelik bir olaydır. Olay tamamıyla Türkiye Cumhuriyetinin en babayiğit, en çalışkan başbakanımıza karşı olaydır. 
 
"MİLLETVEKİLİ MAAŞIMA DOKUNMADIM"
Sayın Başbakanımızın takdiriyle siyasete girdim. Milletvekili maaşımın tek kuruşuna elimi sürmedim. Benim milletvekili maaşımdan her ay 100 çocuğumuz burs alyor. Üniversite kredisiyle çalışarak üniversiteyi bitirdim. Sıfırdan başladım. Allahım da bana çok şey nasip etti. Beni sevenlere, bana değer verenlere, aileme asla onları mahcup edecek tutum ve davranış içinde olmadım. Benim DNA'm buna göre oluşmuştur.
 
"FAİZ LOBİSİNİN DAMARINA BASMAYA DEVAM EDECEĞİM"
Ülkemiz üzerinde oynanan bu çirkin tezgah birlik beraberliğimize zarar verecek endişesi taşıyorum. Biz faiz lobisinin ayağına bastık. Faiz lobisinin damarlarına basmaya devam edeceğim. Hiç kimsenin endişesi olmasın.  Amaç 4.61'e düşmüş fazileri eskisi gibi yükseltmek. Faizler bugün maalesef yüzde 10'lara dayandı. Yaşadığımız her krizden daha güçlü çıktık. Herkes yaptığının hesabını verecek.  
 
"İÇİM ÇOK RAHAT"
 
Biz fellik felllik tüm dünyayı gezdik. Ve 6,5 yıllık bakanlık sürecinde  en az 2,5 yılımı eşimden uzakta herkesin gitmeye gitmeye korktuğu ülkelerde değerli kardeşlerimle bereber geçirdim. Yapmış olduğum emekler helali hoş olsun. Çocuğumu, eşimi ailemi ihmal ettim. 24 saatin 18-19 saatinde çalıştım sizlerden özür diliyorum gece sizleri telefonla rahatsız ettğim için. Herkese teşekkür ediyorum.
 
Bundan sonra yoğunluğumuz Mersin'de olacak. Şimdi 30 Mart için çalışma arzusu ve gayreti içinde olacağız. İçim çok rahat bunu birbirimize iltifat şeklinde düşünmeyin. Ben değerli bakanımla yeni tanışmıyorum. Biliyom ki değerli bakanım benden çok daha iyi işler yapacak. Sizlerden ricam sayın bakanıma ilgi alaka gösterin. Benim değerli dostum, değerli bakanım işi benden çok çok daha iyi yerlere götürecek.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.12.2013 13:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol