'Kur Garantili Mevduatı Erdoğan'a Ben Önerdim'

AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ‘ekonomistim’ diyerek yurttaşlara önerilerde bulundu. Sekmen, “(Vatandaş) Bileziği, küpeyi, ne varsa sertifikayla bankada bir kasaya konsun devletin kontrolünde” dedi.

09 Ocak 2022 Pazar 14:49
'Kur Garantili Mevduatı Erdoğan'a Ben Önerdim'

AKP’li Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, katıldığı bir televizyon programında ‘kur garantili TL mevduat hesabını’ Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye önerenlerden birisi olduğunu söyledi. Altınla ilgili de önerileri olduğunu söyleyen Sekmen, ‘ekonomistim’ diyerek altını olan yurttaşlara seslendi.

“BU ÖNERİYİ YAPANLARDAN BİRİ BENİM”

Yerel Erk Haber’in yayınında İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar’a ettiği küfürle gündeme gelen Sekmen “Buradan duyuru yapıyorum ben ekonomistim. Bu öneriyi yapanlardan biri de benim. Sayın Maliye Bakanımıza bu olayın evvelinde öneriyi getirenlerden biri de benim. Telefonumda, Whatsapp’ında ve mesaj şeyinde kayıtlı bu” dedi.

Sekmen, “Bu akşam yeni bir model daha önerdim” diyerek şunları söyledi:

“ALTINLAR SERTİFİKAYLA KASAYA KONSUN”

“Önerim de şuydu: Şu anda yastık altındaki altınları da getirin diyor devlet. Bunları devletle anlaşmalı bir kuyumcuda sertifikalandırıp bozdurmaya dayalı 22 ayar, 18 ayar, 14 ayar altınları getiriyorsun, derleyip topluyorsun 24 ayara çeviriyorsun bir sertifika alıyorsun.

Benimki öyle değil. Bugün önerdim Sayın Maliye Bakanımıza, kolundaki bileziği, küpeyi, bilekliği altınla ilgili takı ne varsa bir değer biçilsin bir sertifikaya bağlansın. Sertifikayla beraber bu takılar bankada bir kasaya konsun devletin kontrolünde. O süre içerisinde devlet bu takıları teminat olarak tutulsun. Kadının bir düğünde bir ihtiyacı varsa gelip alsın o süre izinli sayılsın tekrar getirsin aynı sertifikayla kasaya koysun. Böylece tonlarca altın Allah’ın izniyle devletin zimmetinde emanetinde toplanacak. Devlet bunun karşılığında her türlü yatırımını yapabilecek, her türlü finansal aracı da kullanabilecek. Biliyorsunuz genelde geçmişte paralar altına göre bastırılırdı. Şimdi bunu maalesef gayrıresmi bir kuruma taşıdılar.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.01.2022 15:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol