KÜBA'YA CAMİ YAPILIYOR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Oraya bir cami yakışır" sözleriyle başlayan 'Küba'ya cami tartışmasında', cami yerinin belli olduğu ortaya çıktı.

20 Kasım 2014 Perşembe 11:38
KÜBA'YA CAMİ YAPILIYOR!

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika kıtasını Kristof Kolomb'un değil, Müslümanların keşfettiğini söylerek yeni bir tartışma başlatmıştı. ' 'Amerika'yı Kolomb değil 1178'de Müslümanlar keşfetti'' diyen Erdoğan, ''Kristof Kolomb anılarında, Amerika kıtasında dağın tepesinde gördüğü bir camiden bahseder. Kristof Kolomb'un bahsettiği Küba'daki o dağın tepesine bir cami yakışır" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın bu açıklamaları tartışılırken, Küba'ya cami yapılacağı, yerinin de hazır olduğu ortaya çıktı.

 HAVANA'DA 5 DÖNÜMLÜK KAMU ARAZİSİ AYRILDI

Vatan gazetesinden Emre Eser'in haberine göre, Kübalı yetkililer ile Türkiye arasındaki süreci Diyanet Vakfı adına Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun yönetiyor. Küba yönetimi tarafından cami yapımı için Havana'da 5 dönümlük bir kamu arazisi ayrıldı.

 ORTAKÖY BENZERİ CAMİ

Diyanet Vakfı bu araziye Ortaköy Camisi'nin bir benzerini yapmayı önerdi. Kübalı yetkililer ise cami yapımını sadece tek bir ülkenin üstlenmesi yerine Küba'da temsilciliği bulunan ülkeler olmak üzere tüm İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin üstlenmesini istedi

 "VAKFIMIZ MASRAFLARI KARŞILAMAYA HAZIR"

Mustafa Tutkun konu hakkında şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı'mızın çalışmalarımızdan haberi vardır diye düşünüyoruz. Ama detayını bilemiyoruz. Vakfımız bu konuda masrafları karşılamaya hazır. Bu fikir ilk başta vakfımızın bir projesi olarak ortaya çıktı. Karşılıklı ziyaretler gerçekleşti. Orada caminin yapılacağı arazi hazır. Ortaköy Camii'sinin benzerini yapmayı düşünüyoruz."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.11.2014 11:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol