KRİZ YARGIYA TAŞINDI!

Emine Erdoğan'dan Kamer Genç hakkında 'Sövmek suretiyle hakaret' ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

29 Kasım 2013 Cuma 14:49
KRİZ YARGIYA TAŞINDI!

  Emine Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya, Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde şu ifedelere yer verildi:

"Bu toplantıya, karşı taraftan gelen davetteki nezaket kuralları ve mütekabiliyet ilkesi gereğince Sayın Başbakan da eşleri Sayın Hanımefendi'nin katılımı ve konuşma yapmasını uygun görmüştür. Zira, diplomaside temsil kavramının içinde yalnızca kamu görevlilerinin temsili değil, görevi sona ermiş üst düzey devlet/kamu yöneticileri veya görevde olan Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakanın eşlerinin temsili de söz konusudur. Bu uluslararası ilişkilerde sıkça rastlanan bir durumdur. Anılan toplantıya ülkemizi temsilen sayın bakanlar, milletvekilleri, büyükelçiler, üst düzey sivil ve askeri görevliler katılmıştır. Aynı zamanda diğer ülkelerin büyükelçileri ve Ankara'daki geniş ve seçkin bir topluluk da kutlama programına katılmıştır.

Genç, Emine Hanım sen hangi sıfatla burada konuşma yapıyorsun' diyerek konuşmaya başlamış, araya korumaların girmesine rağmen, müvekkilin bulunduğu bölgeye doğru yürümeye çalışmış ve topluluğun önünde büyük bir skandalın yaşanmasına ve insanların huzurunun bozulmasına sebep olmuştur.

"Uluslararası önemli bir toplulukta, görgü, saygı ve nezaket kurallarının en üst düzeyde uygulandığı bir ortamda kişiye 'siz' yerine 'sen' denilmesinin hakaret olarak algılandığı saygın bir topluluk huzurunda, koruma polislerine bağırıp çağırarak iteklemesi, kürsüye doğru yürümeye çalışması, davranışlarındaki aşırılık ve kontrolsüzlük, müvekkileye karşı doğrudan hakaret kastının somut tezahürleridir. Şüphelinin, olayın olduğu mekan ve zaman itibarıyla siyasi eleştiri yapma yetkisi yoktur. Zira orada bulunanlar, kural olarak ev sahibinin kurallarına tabidir. Müvekkilden konuşma yapmasını talep eden ev sahibi olduğuna göre, buna şüphelinin de saygı duyması gerekir. Mekan ve zaman, davete katılan kişilerin siyasi eleştiri yapma şeklinde davranma imkanının olmadığı bir ortamdır. Şüpheli kasıtlı olarak hakaret ve küçük düşürme amaçlı davranışta bulunmuştur."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.11.2013 14:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol