Konya Katliamında Süleyman Soylu İle Yazışmalar Ortaya Çıktı

Avukat Abdurrahman Karabulut, katledilen Serpil Dedeoğulları’nın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ait hesapla ile 2 Temmuz’da Facebook üzerinden yazıştığına dair yazışmaları yayınladı.

09 Ağustos 2021 Pazartesi 10:40
Konya Katliamında Süleyman Soylu İle Yazışmalar Ortaya Çıktı

Avukat Abdurrahman Karabulut, katledilen Serpil Dedeoğulları’nın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ait hesapla ile 2 Temmuz’da Facebook üzerinden yazıştığına dair görsel yayınladı.

Konya’nın Meram ilçesine bağlı Hasanköy Mahallesi’nde yaşayan Dedeoğulları ailesine 30 Temmuz günü yapılan ırkçı saldırıda 7 kişi öldürülmüştü.

Katliamdan önce 12 Mayıs tarihinde de aileye 50-60 kişilik bir grup saldırmış ve Dedeoğulları’ndan yedi kişi çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. 12 Mayıs’taki saldırının ardından aile Çalık ve Keleş aileleri hakkında şikayetçi olmuş ve koruma talebinde bulunmuştu.

Ailenin şikâyeti üzerine Keleş ve Çalık ailelerinden tutuklanan 6 kişi mahkemenin art arda verdiği kararlarla tahliye edildi. Tahliye gerekçesinde “Tutuklama tedbiriyle istenen maksat hasıl oldu” ifadesi kullanıldı. 10 şüpheliye ise polis koruması verildi.

Gazete Duvar’ın haberine göre, Dedeoğulları ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, silahlı saldırı sonucu katledilen 7 kişiden biri olan Serpil Dedeoğulları’nın 2 Temmuz tarihinde sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya mesajlar yazarak yardım istediğine ilişkin görsel paylaştı.

“BARİ SİZ YARDIM EDİN”
Serpil Dedeoğulları’na ait olduğu iddia edilen yazışmada, Süleyman Soylu’ya “Her yere yazdım ama kimseye sesimi duyuramadım. Lütfen bari siz yardım edin. Konuşmak için her zaman müsaitim. Meram Konya’da ikamet ediyoruz” mesajları görülüyor. Süleyman Soylu’ya ait olduğu belirtilen hesaptan ise, “Kendinizle ilgili daha fazla bilgi verebilir misiniz?”, “Geçmişiniz hakkında daha fazla bilgi alabilir miyim?”, “Konuşmak için müsait misiniz?”, “Yeriniz nerede?” şeklinde yanıtlar yazıldığı görülüyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.08.2021 10:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol